12 juni 2021

2021 tuintrends

Afgelopen jaar zijn we ontzettend veel thuisgebleven. We hebben in 2020 een mooie, warme zomer gehad. We weten niet wat de zomer van 2021 ons brengt, maar we hopen op een zonnige tijd. Want, zodra het mooi weer is, willen we graag naar buiten. Wat zijn de tuintrends dit jaar? Tijd voor jou om ook met deze trends mee te doen. Ga jij zelf aan de slag, of kies jij voor een hovenier in Zwolle? Neem dan eens contact op via Hoveniersbedrijfvanwendel.nl.

Staycation

Reizen was het afgelopen jaar niet vanzelfsprekend. Veel mensen kozen daarom een vakantie in en rond eigen huis. In plaats van je spaargeld uitgeven aan een vakantie, kun je jouw spaargeld stoppen in een nieuwe tuin. Want zeg nou eerlijk, wie zit er niet te wachten op een loungehoek, buitenkeuken of zelfs een jacuzzi? Op deze manier is thuisblijven niet zo erg meer.

Boho

De boho (bohemian) woonstijl is al een tijdje populair. Deze trend zet zich dan ook door naar de achtertuin. Meubels van rotan, hout of bamboe: allerlei natuurlijke materialen komen terug in deze stijl. Met deze stijl haal je Ibiza gewoon naar de tuin! Fleur de tuin verder op door kleurrijke accessoires toe te voegen. Tot slot kun je een mooi buitenkleed toevoegen, dit maakt de stijl helemaal compleet.

Verwilderen

Tot slot hebben we de laatste trend: het laten verwilderen van jouw tuin. Veel dieren zullen je dankbaar zijn. Door het verwilderen van jouw tuin krijgen bloemen en planten alle ruimte om te bloeien. Je helpt niet alleen de planten in je eigen tuin, ook draag je een steentje bij aan het milieu en klimaat. Steeds meer gemeenten maken budget vrij voor het vergroenen van de steden.