8 mei 2021

5 redenen om nu voor een gietvloer te kiezen

Heb je een nieuwe vloer nodig, dan is een gietvloer slechts één van de vele opties die je hebt. Maar, zoals je hier kunt lezen, gietvloeren hebben een aantal belangrijke voordelen waardoor ze een bijzonder aantrekkelijke optie worden. De voordelen van alle soorten vloerbekleding komen in de gietvloer samen. Had je deze mogelijkheid nog niet overwogen, dan vind je hier 5 redenen waarom gietvloeren de beste keuze zijn.

1. Een gietvloer is naadloos

Het grote voordeel van gietvloeren is dat ze naadloos zijn. Ze worden namelijk vloeibaar op de ondervloer gegoten en daar vormen ze een dunne egale laag. Gietvloeren worden daardoor al veel toegepast in ziekenhuizen, parkeergarages en winkels; ze zijn bijzonder hygiënisch, gemakkelijk schoon te houden en erg sterk. Ben jij op zoek naar een onderhoudsarme vloer, ideaal voor als je huisdieren hebt of allergisch bent en waar vuil geen kans maakt? Dan is een gietvloer de ideale keuze.

2. Het uiterlijk is uniek

Het naadloze karakter van de gietvloer geeft het ook een uniek uiterlijk. De klassieke polyurethaan gietvloeren zijn zo egaal en glanzend dat ze je vloer bijzonder strak en minimalistisch maken. Er zijn ook matte gietvloeren met natuurlijke tinten voor een warmer uiterlijk en met betonkleuren voor een industrieel interieur.

3. Alles is mogelijk

Wat betreft de kleur en het ontwerp van je gietvloer is eigenlijk alles mogelijk. Je hebt de keuze uit een egale kleur (alle RAL-kleuren, natuurtinten en betonlook) en kunt deze zowel mat als glanzend af laten werken. Het is ook mogelijk om een patroon in je vloer te laten verwerken, om een afbeelding toe te voegen (denk aan het logo van een bedrijf) of om een glittervloer te maken. Je kunt gietvloeren ontwerpen voor kinderen, voor je kantoor, voor al je kamers en niets is dan te gek.

4. Een lange levensduur

Gietvloeren zijn wat duurder dan andere soorten vloerbedekking. Dat is dan ook één van de nadelen die vaak genoemd worden. Daar staat wel tegenover dat een gietvloer langer meegaat dan de meeste goedkopere andere opties. Als je goed voor je vloer zorgt en deze regelmatig even stofzuigt, dan kun je rekenen op een levensduur van meer dan 50 jaar. Dat is gelijk aan de levensduur van een hardhouten vloer of een vloer van natuursteen.

5. Vele andere voordelen

Gietvloeren hebben nog een aantal andere voordelen waardoor het een uitstekende keuze is:

  • Gietvloeren kunnen op elke ondergrond gelegd worden, zolang deze egaal en stabiel is.
  • Ze zijn maar een paar millimeter dun.
  • De gietvloer kan perfect gecombineerd worden met vloerverwarming.
  • Kies dan wel voor een vloer met polyurethaanhars.
  • Er zijn ook goedkopere gietvloeren te krijgen en prijzen inclusief het plaatsen beginnen bij €40 per vierkante meter.
  • Gietvloeren zijn sterk, krasbestendig en niet gevoelig voor deuken.

De nadelen

Gietvloeren zijn duurder, het leggen neemt meerdere dagen in beslag en reparatie is moeilijk. Kijkende naar de bovenstaande voordelen zijn dit nadelen waar je vast gemakkelijk mee kunt leven.