8 mei 2021
wonen in twente

6 Tips voor plantenbak Tuinieren

Plantenbak planten is een van de meest veelzijdige huis tuinieren stijlen-mits u weet hoe u het goed moet doen. Daarom vindt u in dit artikel een aantal tips om u hiermee opweg te helpen.

  • Voeg voedingsstoffen toe aan uw potgrond. Als uw postmix voedingsstoffen mist, moet u mogelijk compenseren door uw plantenbak planten te bemesten. Verschillende planten vereisen verschillende soorten meststoffen en regimes, dus zorg ervoor dat de specifieke behoeften van hoe elk van uw planten te bemesten onderzoekt.
  • Kies de juiste plantenbak grootte. Over het algemeen bepaalt de grootte van het wortelstelsel van een plant de plantenbak grootte die het nodig heeft. U kunt meerdere kleine planten in een grote pot combineren of een groot brandpunt toevoegen en er kleinere plantencombinaties omheen verspreiden.
Tuinmachines Oldebroek
  • Gebruik de “thriller, filler, spiller” techniek. Bij het combineren van meerdere planten in een grote plantenbak, beginnen met het selecteren van uw “thriller” plant, die moet een hoge, gedurfde plant als een geranium of coleus zijn; u kunt zelfs gebruik maken van een bloeiende wijnstok als het gestut met een traliewerk. Kies vervolgens uw “vulmiddel”- dit moet een middelgrote, billowy plant in te vullen in de regeling, zoals verbena, salvia, was begonia, of lantana. Tot slot, voeg uw “spiller” in, die moet over de rand van de plantenbak vallen. Sommige spiller opties omvatten kruipende zinnia, kruipende Jenny, petunia, en zoete aardappel wijnstok.
  • Zorg er ook voor dat de plantenpotten in een omgeving staan waar genoeg licht en genoeg schaduw is. Dit verschilt per plant. Ander planten gedijen bij zonlicht terwijl andere uitdrogen. U kunt een knikarmscherm installeren van https://www.rainbow-collection.nl/ als u niet genoeg schaduw heeft in uw tuin.
  • Tier je kleine bloempotten. Om beter gebruik te maken van verticale ruimte, schik meerdere kleine bloempotten in lagen door het stapelen van een aantal boven de rest op kratten, trappen, of richels. Een gelaagd assortiment van kleurrijke bloemen zoals viooltjes, lobelia’s, calibrachoas en goudsbloemen kan een grillige weergave creĆ«ren.
  • Installeer een automatisch druppelirrigatiesysteem. Kushand Besproeien moet afscheid nemen, want met een geautomatiseerd systeem dat langzaam water aan uw planten geeft direct naar hun wortels is veel beter. Dit helpt uw planten groeien tot een weelderig en vol gezicht door het uitroeien van variaties in bodemvocht.
  • Zorg ervoor dat uw plantenbak gaten heeft. Zonder een plaats voor water te verlaten, zal uw bodem oververzadigd raken, en uw planten kunnen daardoor sterven. U kunt gaten boren in de bodem van sommige plantenbakken (tenzij ze van terracotta of keramiek).