8 mei 2021
naambord

Alles over naambordjes

Steeds meer huishoudens hebben het tegenwoordig: een naambordje. Je ziet ze overal en in alle soorten en maten. Waarom hadden we dit 20 jaar geleden nog niet en waarom is dit een mooie investering? In deze blog leggen wij je alles uit over naambordjes!

Geschiedenis van naambordjes

Naambordjes zijn de afgelopen 10/20 jaar erg gegroeid. Dit komt door de innovatie op gebied van druktechnieken. Tegenwoordig kan bijna elk materiaal worden bedrukt/bewerkt. Hierdoor kunnen er naamborden worden gemaakt in veel kleuren en maten met verschillend materiaal. Vroeger konden de gezinnen met een gemiddeld of laag inkomen ook geen naambordje betalen. Vaak hadden mensen in die tijd een bordje met plakletters of een simpel naamplaatje. Door de nieuwste technieken zijn naambordjes makkelijker te maken en dus goedkoper. Vandaar dat je op het moment steeds meer gezinnen ziet met een naambordje.

Voor welk materiaal ga je?

De keuze voor het materiaal hangt af van wat voor soort bordje je wilt. Ga je voor een naambordje, naamplaatje, huisnummerbord (betonnen huisnummer?) of een bedrijfsbord? Na het beantwoorden van deze vraag kan je online gaan zoeken naar voorbeelden. Bekijk welk materiaal je mooi vind en maak hier een lijstje van. Overleg desnoods keuze met je partner of vraag hulp aan een specialist.

Onderhoud van je bordje

De meeste borden hebben natuurlijk wel onderhoud nodig. Dit verschilt wel heel erg per soort materiaal. Bij de meeste borden heb je genoeg aan een doekje en warm water. Sommige borden kunnen verkleuren door zonlicht. Bij deze borden is het dus belangrijk om extra goed schoon te maken.