22 april 2021

Alles over nieuwe vloeren

Als je een nieuw huis hebt gekocht, is het natuurlijk van belang dat je gaat kijken wat er allemaal aan het huis gedaan moet worden. Je bent je hier al bewust van op het moment dat je bij de bezichtiging bent geweest van het huis. Je ziet gelijk waar je van houdt en wat dus absoluut blijft, maar ook wat je absoluut zou willen veranderen en wat er uit gaat. Het is van belang dat je altijd aan de huisbaas en de makelaar de informatie opvraagt van het huis. Denk aan hoe lang de vloer er al in ligt, wanneer voor het laatst de ketel is vervangen, etc. Zo krijg je een goed overzicht in wat je moet vervangen aan het huis. Wij gaan het vandaag uitgebreid hebben over de vloer. Lees je mee?

Nieuwe vloer

Zoals we in de inleiding al benoemde, is het belangrijk dat je weet hoe oud alles in het huis is. Als je van de makelaar te horen krijgt dat de vloer er al een tijd in ligt en je de vloer wel mooi vindt, is er natuurlijk een keuze die je moet maken. Als je eenmaal een aantal jaar in je huis zit en er dan achter komt dat de vloer toch net wat te oud is, is dat natuurlijk zonde. Daarom word je altijd aangeraden nieuw leven te blazen in je huisje en de vloer dus mee te pakken. Toch blijft dit een persoonlijke keuze. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om in bepaalde ruimtes andere vloeren te leggen. Denk aan de woonkamer en de slaapkamers. 

Pvc vloeren

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten vloeren waar je voor kunt kiezen. Pvc vloeren zijn bekende vloeren waar ook veel mensen voor kiezen. Het grote voordeel aan een pvc-vloer is dat je zelf kunt kiezen voor wat voor look je gaat. Het materiaal blijft hetzelfde, maar de keuze voor welke uitstraling is veelzijdig. De vloer is erg stevig en onderhoudsvriendelijk. Dit komt door de beschermende toplaag die op de vloer zit. Een pvc-vloer is dus erg geschikt voor de keuken. Hier wordt er natuurlijk regelmatig eten gemorst met het koken. Maar ook voor de woonkamer en de slaapkamers zijn pvc vloeren geschikt. Je kunt deze vloer namelijk goed combineren met vloerverwarming. Hier moet je ook altijd even onderzoek naar doen, want niet met elke vloer is dit mogelijk. 

Laminaat

Ook laminaat is natuurlijk een oude vertrouwde vloer. De basis van de vloer is erg sterk en stabiel en is ook geschikt voor elke kamer. Zo kan je een mooie combinatie maken met pvc vloeren en laminaat vloeren voor de liefhebbers! Laminaat Almere is een goede partij voor laminaat vloeren.