23 september 2021
Makelaar Gorinchem

Balkonkast die kan dienen als extra opslag

Wanneer je in een appartementsgebouw woont dan heb je een balkon. Ben je op zoek naar extra opslagruimte voor je spullen dan kun je op je balkon een balkonkast plaatsen. Je kunt de kast voor op het balkon als bouwpakket laten bezorgen, maar je kunt hem ook laten monteren door vaklieden. Balkonkasten zijn niet alleen geschikt voor gebruik op het balkon, maar kunnen ook worden geplaatst op een dakterras of in de tuin. Een balkonkast wordt ook vaak in de voortuin bij de voordeur geplaatst tegen de muur die dient als afscheiding met de buren. Een balkonkast kan ook worden geleverd als een cv-kast. Een balkon cv-kast is altijd geïsoleerd en wordt geleverd met een vorst begrenzer. Een cv-kast is bestand tegen weer en wind en door de vorst begrenzer vorstvrij.

CV-kast plaatsen

Een cv-kast op het balkon heeft als voordeel je meer bergruimte in huis hebt. Zoals gezegd is een cv- kast weerbestendig. Een cv- kast wordt net als een balkonkast in een fabriek vervaardigd en bestaat uit aluminium basisprofielen samen met geanodiseerde afwerkingsprofielen. Het geheel wordt bekleed met massieve kunststof laminaat platen. De cv-kasten zijn voorzien van minimaal 20 millimeter EPS-isolatie. Het plaatsen van een cv-kast wordt gedaan samen met een installatiebedrijf voor cv-ketels. De rookgaskanalen van de CV-ketel moet tot boven het dak worden aangebracht om de gasdampen goed af te kunnen voeren. De vorst begrenzer moet worden geplaatst en ingesteld. Wanneer de temperatuur onder een bepaalde grens komt gaat de vorst begrenzer aan waarmee warme lucht wordt toegevoerd in de kast.

Balkonkast plaatsen

Een balkonkast zou je zelf kunnen plaatsen. Bestel de kast in de juiste kleur en maten en je ontvangt deze als bouwpakket bij je thuis. De kast is geheel op maat gemaakt en bestaat uit aluminium basisprofielen, geanodiseerde afwerkingsprofielen en een massieve kunststof laminaatplaat. De plaat is standaard wit en voorzien van een toplaag. De optionele kastplanken zijn van W.B.P. verlijmd multiplex. Standaard hebben balkonkasten de volgende maten: 90 x 45 x 197/200 centimeter (BxDxH) voor een enkele kast en 90 x 89 x 197/200 centimeter (BxDxH) voor een dubbele kast. Andere maten zijn natuurlijk altijd leverbaar alleen moet je daar even contact voor opnemen. Omdat de balkonkasten worden geleverd per paneel kun je starten met een enkel front en dit naar behoefte uitbreiden met één of twee zijkanten. Staat de kast vrij dan heb je ook nog een achterwand nodig voor de kast.

Hoe zijn de balkon en CV-kasten gefabriceerd?

Een balkonkast wordt gefabriceerd in delen. Het front of de fronten (bij een dubbele kast) worden voorzien van een taats draaiende deur. De front deuren zijn voorzien van een vlinderslot. Zijkanten en dak delen kunnen apart worden bijgekocht en worden op de plaats aan het front gezet. Je kunt de bijgekochte kastplank (en) op elke gewenste hoogte hangen. Balkonkasten zijn naar eigen inzicht en smaak te bestellen. Het beste laat je de plaatsing over aan de vakmensen. Dan gebeurt plaatsing snel en vakkundig en weet je zeker dat je jarenlang plezier hebt van je balkonkast.