23 september 2021

Buurt barbecue organiseren

De kinderen kunnen heerlijk spelen op het kunstgras in Oss en de buren houden zich samen bezig met het aansteken van de barbecue. Het klinkt als een gezellige middag. Het organiseren van een buurt barbecue kan een lastige klus zijn, maar wanneer er goed samengewerkt wordt, is het een kwestie van lijstjes afvinken. In deze blog geven wij jou een handige lijst met zaken die geregeld kunnen worden. Kunstgras kopen? Kijk eens op Familygrass.nl.

Stel een team samen

Net noemden we het al even, maar het organiseren van een buurtbarbecue kun je het beste samen doen. Zo kunnen taken goed verdeeld worden en iedereen heeft zo zijn eigen talent. 

Uitnodigingen versturen

Voor welke soort buurtbarbecue ga je? Nodig je alleen de straat uit of is de hele buurt welkom? Zodra dit vastgesteld is, is het tijd om de uitnodigingen op te stellen. De volgende dingen mogen absoluut niet ontbreken op de uitnodiging: tijd, datum, locatie. Het is ook handig om op de uitnodiging te vragen wie er wel en niet komen en/of er allergie├źn of iets dergelijks zijn. 

Eten en drinken

Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de barbecue: het eten. Naast vlees kun je andere lekkere dingen regelen, zoals groentes, salades en natuurlijk stokbrood. Je kunt zelf naar de supermarkt rijden om alle spullen te halen, maar je kunt ook een cateringbedrijf inhuren. Drinken zou je sowieso door iedereen zelf laten meenemen. Je weet nooit wat iedereen wil drinken: alcohol of niet, water, fris, sapje?

Tot slot is het belangrijk om op de dag van de barbecue de boel te versieren. Zet de muziek aan en geniet!