23 september 2021

Creëer je eigen plekje in je tuin

Niets is fijner dan na een lange dag even heerlijk tot rust komen – in eigen tuin! Dan moet er echter wel een geschikt plekje zijn waar je kunt gaan zitten. Heb je dit niet tot je beschikking, dan maak je er toch één? Met onderstaande tips creëer je je eigen plekje in je tuin, zodat je goed tot rust kunt komen. Lees maar snel verder.

Plaats de juiste tuinmeubelen

Om optimaal gebruik te maken van je tuin is het goed om wat meubels te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een tafel en wat stoelen. Wil je voortaan zen door het leven gaan, dan mag ook een mooie schommelstoel natuurlijk niet ontbreken. Of wat dacht je van een hangmat, zodat je lekker met een goed boek uit kunt rusten onder het genot van een tropische cocktail? 

Zonder jezelf af

Wil je echt je eigen plekje, dan is het fijn om ook een duidelijk afscheiding te maken. Kies bijvoorbeeld voor een houten overkapping van Tuinhoutcentrale die je boven het zitgedeelte plaatst, zodat duidelijk wordt dat dit jouw plekje is. Ook een wand tussen dit gebied en de rest van de tuin kan een goede oplossing zijn. Zo ben je beter in staat om jezelf even af te zonderen wanneer dat nodig is.

Plaats een loungeset

De ultieme manier om tot rust te komen is natuurlijk door lekker neer te ploffen in een fijne loungeset, zeker als het buiten goed weer is. Er zijn ontzettend veel verschillende sets waar je uit kunt kiezen. Ga je voor een fijne loungestoel, of is een volledige loungebank beter geschikt, zodat je ook eens samen met vrienden kunt relaxen? De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Heb je moeite met het creëren van je eigen plekje in je tuin? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een tuinarchitect in te schakelen.