23 september 2021

De mogelijkheden van een complete douchecabine

Ben jij van plan om je badkamer te vernieuwen? Dan komt hier heel wat bij kijken. Naast het bepalen van de stijl die je de badkamer geeft,  is ook het maken van een keuze tussen een bad, inloopdouche of complete douchecabine belangrijk. Wanneer je kiest voor een douchecabine heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt namelijk niet alleen kiezen uit de grootte van de cabine, maar ook uit het type deuren en uit het soort douche. 

Openslaande deuren of schuifdeuren 

Wanneer de ruimte in je badkamer beperkt is, is een complete douchecabine een perfecte oplossing. Maar kies je dan voor een cabine met schuifdeuren of zijn openslaande deuren juist handiger? Door te kiezen voor een cabine met schuifdeuren heb je geen extra ruimte nodig om de deuren te openen. Echter is de opening in de cabine dan vaak wel kleiner tenzij de cabine dubbele schuifdeuren heeft. De opening van een cabine met openslaande deuren is vaak groter. Openslaande deuren hebben wel ruimte nodig om te kunnen openen. Komt er naast je complete douchecabine een toilet of een badkamermeubel te staan? Houd er dan wel rekening mee dat je genoeg ruimte overhoudt voor de openslaande deuren. Heb je deze ruimte niet? Dan is een cabine met schuifdeuren een betere oplossing. 

De grootte van de complete douchecabine

Als je op zoek gaat naar een complete douchecabine zal je zien dat er met betrekking tot de grootte van de cabine verschillende mogelijkheden zijn. Zo kun je onder andere kiezen voor een cabine met een afmeting van 80x80cm, of voor een complete douchecabine 90x90cm kwartrond. Een grotere cabine behoort overigens ook tot de mogelijkheden. De grootte van de cabine is afhankelijk van je gezinssamenstelling en je douchegedrag. Heb je een gezin met kleine kinderen en ga jij vaak met je kinderen onder de douche? Of heb je nu nog geen kinderen, maar wil je deze wel op termijn? Dan is een grotere cabine de beste keuze. Tijdens het douchen is het namelijk wel zo fijn dat je over voldoende ruimte beschikt. 

Douchecabine met of zonder douchebak 

Een complete douchecabine kun je op verschillende manieren monteren. Je kunt zo’n cabine op de grond monteren, maar ook op een douchebak. Waar jij voor kiest is een kwestie van smaak en gemak. Is het schoonmaken van je badkamer niet favoriete huishoudelijke bezigheid? Dan biedt een douchebak je meer gemak. Een douchebak trekt namelijk niet zo makkelijk zeepresten aan dan een tegelvloer. Tevens is het monteren van een douchecabine op een douchebak ook een stuk eenvoudiger. Maar wil je een strakke uitstraling creëren in je badkamer? Dan is het mooier om de douchecabine op de grond te monteren. Zorg er in dit geval wel voor dat het water goed weg kan stromen richting de douchegoot of het doucheputje. 

Met betrekking tot een complete douchecabine zijn er tal van verschillende mogelijkheden. Naast bovenstaande mogelijkheden zijn er ook nog andere mogelijkheden. Denk hierbij aan het type douche en het type accessoires. Zo zijn er tegenwoordig ook douchecabines met infrarood, massage functies en spiegels verkrijgbaar. Een complete douchecabine is de perfecte toepassing voor ieder type badkamer.