27 november 2021

De voordelen van een lamellen overkapping

Op een dag met heerlijk weer is het volop genieten. De hele dag in de zon zitten heeft echter niet altijd de voorkeur. Het is dan fijn om in je tuin of op je terras een overkapping terug te vinden. Je kan dan binnen de kortste keren met een lekker drankje erbij, alsnog profiteren van het aangename weer.

Een lamellen overkapping biedt deze mogelijkheden en is dan ook de ideale oplossing. Dit artikel gaat dieper in op de voordelen van een lamellen overkapping.

Realiseer een open ruimte en hou de controle in handen

Het realiseren van een open ruimte in je tuin zorgt voor een mooi en ruimtelijk effect.

De lamellen kun je kantelen, maar ook volledig naar de zijkanten schuiven. Je kiest op deze manier zelf of je graag een open ruimte realiseert, zodat de overkapping echt een verlengstuk van je huis wordt. Je haalt buiten als het ware naar binnen.

Veel lamellen overkappingen hebben zelfs de mogelijkheid om door middel van een druk op de knop te worden bediend. Je bent op deze wijze volledig in controle en open lamellen zorgen eveneens dat de warmere lucht kan ontsnappen. Dichte lamellen zorgen voor een droge en schaduwrijke omgeving op bijvoorbeeld een herfstdag.

Verwezenlijk een prachtige sfeer en een optimale lichtinval in huis

Het verwezenlijken van de juiste sfeer op je terras, zorgt ervoor dat je huidige interieur betrokken wordt bij je overkapping met lamellen. Maak daarnaast gebruik van mooie accessoires, sfeervolle lampen en eventueel een verwarmingselement, zodat je zelf op de frissere dagen warmte kan ervaren.

Een lamellen overkapping heeft bovendien ook de goede eigenschap om het lichtinval in je woning te vergroten. Een overkapping kan je immers geheel open zetten en dit komt de lichtinval ten goede. Meer licht in je woning zorgt er voor dat je woning veel groter lijkt. Wil je iets meer geborgenheid of privacy? Ook dan kan je de lamellen naar eigen wens instellen.