8 mei 2021
zwevend tv meubel

De voordelen van een zwevend tv meubel op een rij

Wist je dat een tv meubel helemaal niet op de grond hoeft te staan? Een zwevend tv meubel is een goede optie tegenwoordig voor iedereen die weinig ruimte op de vloer heeft. Want een tv meubel moet natuurlijk praktisch zijn maar ook weer niet zo log dat heel je kamer erdoor wordt ingenomen.

zwevend tv meubel

Wat is een zwevend tv meubel?

De kans is groot dat je dit soort constructie al wel eens hebt gezien maar het gewoon niet hebt geregistreerd als een zwevend meubel. Want een zwevend tv meubel is in essentie niets meer en niets minder dan een meubel dat je bevestigt aan de muur in plaats van dat je het neerzet in de kamer. Het is daardoor ook een manier om zelf de hoogte van je tv meubel te bepalen. Veel mensen vinden juist dat heel prettig. Want als de tv heel laag staat en je bank juist hoog is, dan kun je behoorlijk last van je nek krijgen wanneer je televisie kijkt. Daar tegenover staat dat een te hoog meubel ook weer niet goed voor je is want dan kijk je constant omhoog als je tv kijkt.

Een zwevend meubel bevestigen

Als je graag zo’n hangend meubel wil hebben, dan heb je een goede keuze gemaakt. De vraag is echter wel nog waar je het gaat plaatsen. Want een tv meubel moet aardig wat draagkracht hebben om een tv te kunnen houden. Daarom moet de muur waaraan je het bevestigt ook tegen een stootje kunnen. Zorg dat je kiest voor een echte harde muur zoals een draagmuur en dus niet een gipsplaat want alles zal zo naar beneden komen.