8 mei 2021

Design hacks om je Henrad radiatoren mooier te maken

Henrad radiatoren zijn er in alle soorten en maten. Maar de meeste moderne radiatoren hebben meestal een zeer generiek uiterlijk. Dit zorgt er zelden voor dat de algehele esthetiek van een kamer mooier wordt. Sommige oudere radiatoren zijn lelijker en worden uit het zicht geplaatst. Ook voor deze radiatoren kun je deze hacks gebruiken.

1. Bouw een gepaste cover voor je Henrad radiator

Niet te verwarren met enkele van de goedkope op MDF gebaseerde radiatorafdekkingen op de markt, een op maat gemaakte radiatorafdekking met behulp van pasvormen kan helpen om deze te verbergen en te combineren met de details van de bestaande ruimte. Of je kamer nu traditioneel of eigentijds is, een goede meubelmaker kan gemakkelijk een mooie bekleding creëren die kan worden geverfd om te matchen en de radiator in de omringende muren en interieurstijlen te laten overvloeien, waardoor deze praktisch onzichtbaar wordt. 

2. Geef het een nieuwe vorm

Misschien staat je radiator wel op de goede plek, maar ziet hij er gewoon niet goed uit in de kamer? Net zoals een op maat gemaakte cover, in plaats van de radiator te verbergen, zou je kunnen proberen een nieuwe cover te bouwen die stijlvoller en moderner is om hem een ​​facelift te geven. Het ziet er dus nog steeds uit als een soort radiator, maar is veel aantrekkelijker en past bij de styling van jouw interieur.

3. Verander het in een zithoek

Radiatoren worden vaak onder een raamlijn gemonteerd en dit biedt de mogelijkheid om een cover te bouwen die ook dienst doet als stoel bij het raam. Deze oplossing biedt twee enorme voordelen, aangezien het raam meteen een gezellige, bruikbare leeshoek wordt die het hele jaar door warm en comfortabel is om te gebruiken. Het is een win-win.

4. Bouw een plank er overheen

Soms kunnen radiatoren echt in de weg zitten, vooral als ze zich op muren bevinden die een obstakel vormen. Een oplossing hiervoor is om een ​​plank of aanrecht boven de radiator lijn te creëren, en zo een kleine maar bruikbare ontbijt- of koffie bar op bar hoogte te creëren die je lekker warm houdt terwijl je van je schuimige latte nipt.

Je kunt het ook gebruiken als een plek om decoratieve items zoals warmteminnende planten of souvenirs te plaatsen, gewoon om je aandacht te trekken van de radiator die eronder is weggestopt.

Sommige woningen hebben laaggelegen, doorlopende radiatoren die een hele muur ruimte innemen en het hele gevel praktisch onbruikbaar maken. Een geweldige oplossing is om er een bank frame bovenop toe te voegen met een paar stevige stukken rustiek gelakt hout om het eruit te laten zien als een meubelstuk in plaats van een enorme grote klomp metaal.

Bron: https://www.radiatorendiscounter.nl/