27 november 2021

Duurzame mogelijkheden voor je dak

Wil je graag wat duurzamer leven? Alleen al de opties voor je dak leveren al voldoende mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van de lucht, meewerken aan het opwekken van groene energie of gebruik maken van duurzame materialen? Lees dan gauw verder! Zoek jij een Dakdekkersbedrijf uit Hoogezand? Bekijk dan eens deze website.  

Het plaatsen van zonnepanelen

Door het plaatsen van zonnepanelen op je dak zorg je voor een lagere energierekening. Je wekt namelijk je eigen elektriciteit op. Uiteindelijk bespaart dit je zoveel, dat je de kosten voor de panelen er na 7 of 8 jaar uit kan halen. Dit is al reden genoeg om te kiezen voor zonnepanelen. Daarnaast help je met zonnepanelen de CO2-uitstoot te beperken, zorg je voor een hogere waarde van je woning, kun je subsidie van de gemeente ontvangen, je BTW terugkrijgen en de panelen hebben heel weinig onderhoud nodig. 

Groendak laten plaatsen

Het plaatsen van een groendak levert heel veel voordelen op. Allereerst zorgt dit voor een isolerende werking aan je huis. Het is niet alleen isolerend in geluid, maar het houdt de hitte in de zomer ook buiten en zorgt voor meer warmte in de winter. Daarnaast is een groendak milieuvriendelijk. Het draagt bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot, het filtert fijnstof uit de lucht, waarmee de luchtkwaliteit wordt verbeterd en de levensduur van je dak wordt enorm verlengd. Ook geeft een groendak een natuurlijke look aan je huis. 

Maak gebruik van duurzame materialen

Je dakbedekking laten vervangen? Tegenwoordig kun je van je oude dakbedekking een nieuw dak laten maken. Hierbij wordt je oude dak zorgvuldig ontmanteld, waarbij de verschillende soorten grondstoffen worden gescheiden. Vervolgens worden deze materialen gebruikt als grondstof voor nieuwe hoogwaardige dakbedekking. Zo zorg je ervoor dat je oude dakbedekking niet op de stort beland, wat weer een positieve bijdrage levert aan het milieu.