23 september 2021

Een aantal klustips voor je opgesomd

Voor de een is dit makkelijker om te doen dan de ander. In huis klussen is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Maar of je nu wel of niet kan klussen, met deze klustips ben je in ieder geval voorzien van een goede voorbereiding! Lees daarom hieronder een aantal tips, zodat je met de verbouwing deze punten niet meer over het hoofd kan zien. 

Muren stucen

Let erop dat je niet meteen aan de slag gaat met het plaatsen van vloeren of meubels. Zorg er allereerst voor dat je je muren glad hebt gemaakt. Je muur stucen in Kampen kun je laten doen door Leusink Wand- en Plafondafwerking. Zij zijn gespecialiseerd in dit vak en weten als geen ander hoe zij jou een aantal prachtige muren kunnen bezorgen. 

Traprenovatie

Niet geheel onbelangrijk is de trap. In een aantal gevallen kan het zijn dat de trap niet alleen wat vloerbedekking nodig heeft, maar eigenlijk toe is aan volledige traprenovatie. Je kunt een trap daarom het beste even na laten kijken door een professional, zodat je precies weet of de trap een volledige renovatie nodig heeft. 

Ruimte voor aanbouw

Zit je erover na te denken om uit te bouwen, maar is dit nu nog te vroeg. Houdt hier dan rekening mee met eventuele nieuwe deuren en muren die je aan deze kant laat zetten. Het zou zonde zijn als je openslaande deuren koopt, die er na een jaar weer uit moeten voor een aanbouw.

Begin bovenaan

Een laatste tip is om met het klussen altijd van boven naar beneden te werken als dit mogelijk is. Tenzij het natuurlijk niet veel werkzaamheden zijn die je hoeft te verrichten. Maar op het moment dat je beneden alles aan kant hebt en boven nog moet beginnen, kan dat voor de benedenverdieping alsnog veel troep en eventuele beschadigingen opleveren.