23 september 2021

Een kleine keuken inrichten met deze tips

Beschik je over een kleine keuken, dan hoeft dat helemaal geen probleem te zijn. Het is vaak even passen en meten, maar met de handige tips in dit artikel kun je deze ruimte optimaal benutten, ook al is er maar beperkt plek voor spullen.

Berg spullen op een efficiënte manier op

Heb je een kleine keuken, dan is het zaak dat je spullen zo efficiënt mogelijk opbergt. Als je geluk hebt beschikt de keuken over inbouwapparatuur, maar als dit niet het geval is dan doe je er goed aan om apparaten uit het zicht te houden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door ze in kastjes op te bergen, in plaats van op het aanrecht. 

Ook borden kun je efficiënt wegwerken. In plaats van ze op te stapelen in een keukenkastje kun je ze het beste in een speciaal rek zetten. Hierdoor nemen ze minder ruimte in beslag.

Houd de keuken netjes

Om je keuken groter te laten lijken is het goed om alles overzichtelijk te houden en geen overbodige spullen te laten slingeren. Wordt deze ruimte dan niet erg saai? Nee! Je kunt ook op andere manieren sfeer aanbrengen in deze ruimte, bijvoorbeeld door een mooie keukenkraan te kopen. Wat dacht je van een chique koperen kraan?

Hang meer planken op

Waarschijnlijk kom je ruimte te kort als je alle spullen in je keukenkastjes opbergt. Extra plankruimte kan dan ook goed van pas komen. Zorg er wel voor dat je je spulletjes op een nette manier uitstalt op de planken, zodat de keuken een strakke uitstraling krijgt. Planken zijn er in alle soorten en maten.

Hang je messenset op

Wist je dat er speciale magnetische messenhouders bestaan? Ook hiermee kun je ruimte besparen, door deze set onder je keukenkastjes op te hangen. Hierdoor hoef je geen groot messenblok op je aanrecht neer te zetten.