23 september 2021

Een nieuw bed kopen is leuk, maar niet makkelijk

Wanneer je toe bent aan een nieuw bed kom je al gauw voor keuzes te staan. Dat een bed kopen niet makkelijk is komt omdat er veel keuze is in soorten bedden. Inderdaad, in soorten bedden want als je spreekt over het kopen van een bed dan heb je het over een bedombouw. Wil je een bedombouw voor een eenpersoonsbed of tweepersoonsbed bestellen? Let er dan op dat je bij een bedombouw apart de bedbodem of bodems en het matras of de matrassen moet bestellen. Tenminste, als je die ook wilt vernieuwen. Wil je er zeker van zijn dat je het juiste bed, bedbodem en matras koopt is het verstandig je vooraf te oriënteren. Dat kun je doen op het internet, in beddenwinkels en door aan bekenden te vragen welke keuze zij hebben gemaakt en waarom dan wel.

Kies je voor een bedombouw of heb je liever een boxspring

Zoals eerder al is aangegeven zijn er meerdere keuzes die je kunt maken voor een bed. Kies je voor een bedombouw dan kun je kiezen uit een vaste, een eenvoudig verstelbare of een elektrisch verstelbare bedbodem. Matrassen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals traagschuim, koudschuim, latex of pocketvering. Al deze materialen hebben weer een andere eigenschap of functie. Ook hiervoor kun je op het internet veel informatie verzamelen. Je kunt nagaan wat voor een soort matras je nu hebt en bekijken of deze voldoet. Is het matras niet te zacht, zitten er kuilen in of voel je de veren. Heb je lichamelijke klachten, heb je het gauw warm of juist koud? Als je al deze vragen hebt beantwoord ben je al een heel eind in je zoektocht.

Een boxspring bestel je zonder bedombouw

Het verschil tussen een bed en een boxspring is met name het feit dat om een boxspring géén bedombouw zit. Daarnaast bestaat een boxspring eigenlijk uit twee matrassen waar je op ligt. Zo is de bedbodem voorzien van een matras. Bedbodem en matras zijn omkleed met een mooie stof. Boven op de bedbodem komt het tweede matras dat meestal ook is omkleed met dezelfde stof. Voor extra slaapcomfort kun je hierop een topper leggen. De meeste boxsprings zijn voorzien van een hoofdbord dat ook is voorzien van dezelfde stof. Wil je graag een tweepersoons boxspring bestellen dan is maatbepaling vooraf een goed idee. Bij een boxspring kun je zo eenvoudig de hoogte bepalen die geschikt is voor jou. Je kunt kiezen voor een elektrisch verstelbare boxspring of een boxspring met opbergruimte in de bedbodem.