23 september 2021

Een nieuwe kledingkast kopen? Vergeet hier niet op te letten!

Bent u van plan om binnenkort een nieuwe kledingkast of misschien zelfs wel een inloopkast aan te schaffen? Voor veel mensen is het dé ultieme droom om een mooie grote kledingkast in huis te hebben. Maar als u deze op maat laat maken, waar moet u dan allemaal aan denken? Wij zetten een aantal tips op een rij.

Een open of dichte kast?

Wanneer u een kledingkast op maat uitzoekt, is het ten eerste belangrijk om te bedenken of u een open of dichte kast zou willen. Voor beide is iets te zeggen, en allebei hebben dan ook hun eigen voor- en nadelen. Het grootste voordeel aan een open kast is natuurlijk dat u al uw kleding in één oogopslag kunt zien. Zo wordt het uitzoeken wat u iedere dag aantrekt waarschijnlijk een stuk gemakkelijker en kunt u wanneer u maar wilt naar al uw mooie kleding kijken.

Het nadeel is echter dat wanneer uw kast in een lichte ruimte staat, het kan zijn dat uw kleding op den duur gaat verkleuren door het zonlicht. Daarnaast kan een open kast ook erg druk ogen, dus wanneer u de kast in een ruimte als de slaapkamer hebt staan, is het belangrijk hier rekening mee te houden. Wilt u liever dat uw kast rustiger oogt, of staat deze voor een raam en wilt u uw kleding zo lang mogelijk mooi houden? Ga dan voor een dichte kast.

kast op maat

De indeling van de kast

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om goed na te denken over de indeling van de kast. Heeft u bijvoorbeeld meer kleding die u op wilt vouwen en op planken wilt leggen? Of wilt u juist graag alles ophangen? Daarnaast kunt u ook nadenken over eventuele speciale stukken in de kast voor bepaalde kledingstukken, zoals een broeken- of schoenenrek of een speciale laden voor bijvoorbeeld riemen of ondergoed. Hierbij is het belangrijk om vooral vanuit praktisch oogpunt te bedenken wat u nodig heeft in de kast, en waar in de kast dit het beste past.

Bent u op zoek naar een kast op maat? Kijk dan eens op https://www.elkekastopmaat.nl/.