27 oktober 2021
rolgordijn met zijgeleiding

Een prachtige rolgordijn met zijgeleiding!

Als je op zolder slaapt en je hebt geen dakkapel dan heb je waarschijnlijk een dakraam. Nu kan het zo zijn dat het je niet zoveel uitmaakt en dan je geen gordijnen hebt, maar er zijn ook mensen die vinden het juist fijn om een gordijn te hebben zodat ze in de ochtend niet wakker worden van het licht. Mocht dat het geval zijn bij jou dan is de kans groot dat je een rolgordijn met zijgeleiding hebt. De rolgordijnen zelf zijn in allerlei verschillende kleuren en maten te vinden. Ze zijn dan ook zeker een aanrader voor een zolderslaapkamer. 

rolgordijn met zijgeleiding

Soorten rolgordijnen

Er zijn een heleboel verschillende soorten rolgordijnen. Zo heb je ze in verschillende kleuren, maar ook in verschillende maten. Voor de kleuren is het natuurlijk belangrijk dat je ze afstemt op de kamer. Dat oogt voor jezelf een stuk beter en het ziet er dan ook mooier uit. Voor de maten is het belang dat je natuurlijk de juiste maten hebt. Het zou zonde als je een rolgordijn met zijgeleiding koopt die te groot is of juist te klein.

Voordelen van een rolgordijn

Een rolgordijn kent een heleboel voordelen. Zo zijn ze makkelijk te gebruiken en nemen ze niet veel ruimte in beslag. Daarnaast kunnen rolgordijnen de gehele ruimte verduisteren. Bij een rolgordijn met zijgeleiding is het dan ook zo dat er vrijwel geen licht de kamer in komt. Voor de mensen die van donker houden is dit dus super handig. Ook zijn rolgordijnen een groot voordeel voor in de zomer. Ze houden namelijk een heleboel warmte tegen waardoor het in huis ook een stuk koeler is. Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat wanneer jij voor een donkere kleur kiest dat het alsnog veel warmte opneemt. Daarom is het verstandig om voor een rolgordijn te kiezen.