9 maart 2021
vloerkleed

Elke ruimte z’n eigen kleed

Wanneer je denkt aan een vloerkleed, denk je al gauw aan een groot kleed dat bij de bank ligt. Maar waarom zou een vloerkleed alleen maar in de woonkamer bij de tv-hoek liggen? En wat voor soort vloerkleden zijn er allemaal?

Gerelateerde links: 

Goedkoop laminaat kopen? Laminaat en vloerkleden zijn een uitstekende match! Wij raden je aan een kijkje te nemen bij Laminaatpark voor de mooiste vloeren en toebehoren. 

Soorten en maten

Over de soorten en maten van een vloerkleed raak je niet uitgepraat: ze zijn er namelijk in elke soort en in elke maat. Ideaal, omdat er enorm veel keuze is, maar tegelijkertijd: waar moet je beginnen? Een groot deel van de opties valt al af wanneer je zeker weet dat je bijvoorbeeld een rond kleed – wat nu een trend is – wilt. Als jouw ronde vloerkleed ook nog van jute gemaakt is, ben je helemaal trendvolger! Mocht je liever een zachte, warme stof willen kun je ervoor kiezen om voor wol te gaan.

Plaatsing

Kleedjes kun je overal in huis neerleggen. Het is een stuk comfortabeler wanneer je je bed uitstapt dat je op een warme ondergrond terechtkomt, in plaats van een koude vloer. Hetzelfde geldt ook voor de badkamer. Het is niet alleen zacht aan je voeten, een vloerkleed beschermt je ook tegen uitglijden. Je kunt voor elke ruimte in huis wel een reden bedenken om een kleed neer te leggen.

Interieur

Naast dat een vloerkleed zorgt voor meer comfort, maakt een vloerkleed de kamer ook ruimtelijker. Zorg er in ieder geval voor dat je vloerkleed groot genoeg is. Als je het kleed bijvoorbeeld onder de eettafel legt, heb je minimaal 60 centimeter nodig om de stoelen te verschuiven. Tot slot: het is erg belangrijk om een kleed uit te zoeken dat goed past bij de rest van het interieur. Doe research voordat je de aankoop doet. Zo kom je erachter wat wel en niet bij jou past.