9 maart 2021

Fleur en verlicht de hal met stijl!

De hal of gang is die vaak vergeten kamer maar die speciale aandacht behoeft zodat het functioneel en trendy wordt in huis. Of het nu lang, breed of smal is, de gang is vaak donker, vandaar het belang van verlichting en styling met geschikte designverlichting. Deze ruimte heeft net als alle andere kamers in een interieur potentieel en het zou zonde zijn om die te verwaarlozen …

Ontdek onze gids om met halverlichting de hal esthetisch, helder trending te maken!

Een hal die al van een natuurlijke lichtinval profiteert, heeft het voordeel dat er slechts enkele kleine decoratieve accessoires nodig zijn. Omgekeerd, als de hal niet naar een buitenruimte leidt, kunnen aangrenzende kamers zoals slaapkamers voor het ontbrekende natuurlijke licht zorgen. Het is echter verstandig om andere lichtbronnen toe te voegen om te profiteren van de zelfde verlichting, verdeeld over de gehele lengte.

Een reeks hanglampen is een eerste optie om de zeer lange hal de helderheid te geven die ze verdient, en om deze te moderniseren. We vermijden de enkele plafondlamp en kiezen in plaats daarvan voor de installatie van schansen langs de wanden, waarbij het belangrijkste is om een ​​homogene lichtverdeling te hebben.

Voor zeer stijlvolle halverlichting kun je naast plafondverlichting ook kiezen voor vloerverlichting! En ja, het voordeel van de halverlichting op de grond is dat ze de hal markeert als het pad van een tuin kleine naar boven gerichte schijnwerpers zorgen bijvoorbeeld voor warmte en maken de gang een doorgangsruimte veel aangenamer.

Als het gaat om zeer smalle gangen, is het belangrijkste doel om een ​​gevoel van ruimte te creëren. Licht is een belangrijke bondgenoot om een ​​ruimte meer grandeur en volume te geven! Over de verlichting van de smalle gang moet daarom zorgvuldig worden nagedacht. Voor dat laatste is het de manier waarop het licht wordt verstrooid die een nieuw gevoel van ruimte geeft.