27 november 2021

Genieten van je tuin met slecht weer

Niks is vervelender dan nog even buiten willen zitten terwijl het slecht weer is. Vooral naar de zomerperiode als ik mag spreken voor mezelf vind ik het ontzettend vervelend dat ik niet meer buiten kan genieten van het weer en de omgeving. Helaas gaan we de winterperiode weer in en moeten wij ons voorbereiden op de koudere dagen. Juist omdat ik zo graag van het buitenleven geniet, wil ik me graag zo goed mogelijk voorbereiden op het slechte weer. Hoe ik dat doe? Ik leg het uit.

De tuin opknappen

Allereerst ga ik de tuin in om het eens flink op te knappen. Ik maai het gras met met grasmaaiers in Kampen van Prins Groentechniek, veeg de bladeren aan die al van de bomen gevallen zijn en plant de planten die wel de winter overleven in de kou. Ik voeg meer kleur in de tuin toe door gekleurde posters op te hangen en een leuk ornament te plaatsen naast de vijver. Ik voeg ook nog een aantal lichtjes toe die waterbestendig zijn en die ik kan bedienen op afstand. Zo weet ik zeker dat het een gezellige tuin wordt. 

Een overkapping

Om nou daadwerkelijk ook te kunnen genieten van de tuin is een overkapping wel erg handig om te hebben. Hier zit ik namelijk droog en ik heb toch het idee dat ik buiten zit. Ik richt het in met een leuke lounge set en om het slechte weer te onderdrukken plaats ik een buitenkachel die mij verwarmt. Ook hier plaats ik leuke lichtjes en om de tuin naar de overkapping te halen plaats ik ook nog een aantal grote groene planten in de overkapping.