23 september 2021

Gezond thuiswerken met een hoog laag bureau

Nu thuiswerken weer de norm is geworden, is het alweer, of eigenlijk nog steeds belangrijk dat dit thuiswerken gebeurt op gezonde wijze. Het kan natuurlijk zijn dat je thuis al een mooi en ergonomisch thuiskantoor hebt, maar voor diegenen die wel wat hulp kunnen gebruiken, in deze blog wat tips voor een ergonomisch thuiskantoor.

Bureau

Een goede thuiswerkplek valt of staat met een goed bureau. Een hoog laag bureau wint steeds meer aan terrein in de kantoor-scéne, of dat nu een bedrijfskantoor of een thuiskantoor is. Met een hoog laag bureau kun je zittend en staand werken met elkaar afwisselen, wat goed is om verschillende redenen. Zo blijft je lichaam actief en kakt het niet na een tijdje in, omdat je steeds van houding wisselt. Ook zorgt het voor een goede doorbloeding en de wisseling van houding helpt ook om beter gefocust te blijven.

Bureaustoel

Wanneer je zittend werkt is het belangrijk om een bureaustoel te hebben die ervoor zorgt dat je langere tijd achter elkaar in een goede houding kan zitten. Een verkeerde bureaustoel is funest voor je lichaam, waar je nog jaren last van kan hebben. Investeer daarom in een goede bureaustoel. Wanneer je geen geld of ruimte hebt voor een klassieke bureaustoel kun je ook overwegen om een bureaukruk in huis te nemen. Een kruk stimuleert je nog meer dan een bureaustoel om een goede en actieve houding aan te nemen, waarmee je tegelijkertijd ook nog eens je postuur en lichaam traint.

Accessoires

Met de juiste accessoires maak je je thuiskantoor helemaal af. Denk hierbij aan lades waar je spullen in kan opbergen, pennenbakjes, verlichting, laptopplanken en ga zo maar door. Kijk wat voor jou werkt en wat je nodig hebt om jouw thuiskantoor tot een fijne werkplek te maken.

Alles onder één dak

Er zijn ontzettend veel aanbieders van thuiskantoormeubilair en bijbehorende spullen. Kans is groot dat je dan door de bomen het bos niet meer ziet. Bij thuiswerkwinkel kun je terecht voor alles wat je nodig hebt voor een thuiskantoor: zo vind je er hoog laag bureaus, ergonomische bureaustoelen en accessoires. En wil je als werkgever je thuiswerkend personeel helpen, dan ben je bij thuiswerkwinkel ook aan het goede adres. Dus zoek niet verder en schaf vandaag nog je eigen hoog laag bureau aan.