23 september 2021

Het financieren van een verbouwing

Ben jij toe aan wat nieuws en wil je jouw woning of bedrijfspand verbouwen? Dan sta je voor een hele klus. Een verbouwing kost al snel veel tijd en geld. De kans is dan ook aanwezig dat je geld moet lenen om deze verbouwing te kunnen financieren. Het financieren van een verbouwing is dan ook een van de meest voorkomende leendoelen die er is. Maar hoe pak je dit aan? En waar kun je het beste een lening voor deze verbouwing aanvragen? In dit artikel vertellen we je alles waar jij rekening mee moet houden.

Hoeveel geld heb je nodig voor een verbouwing?

Om te beginnen is het belangrijk dat je een schatting maakt van hoeveel geld je nodig hebt voor de verbouwing. Als je hier een indicatie van kan hebt, dan is het tijd om te kijken hoeveel geld je moeten lenen om de verbouwing te kunnen financieren. Dit is dan ook de eerste stap die je moet nemen wanneer je op zoek gaat naar een lening. Het goedkoopst is natuurlijk om zelf te gaan berekenen hoeveel alles gaat kosten. Dit kan je doen door alle benodigdheden onder elkaar te zetten en op te zoeken hoeveel deze dingen gaan kosten. Zo kan je eenvoudig berekenen hoeveel geld de totale verbouwing zal kosten. Het is dan wel handig om niet te krap te rekenen, want het kan zo zijn dat de kosten tegenvallen, waardoor je later mogelijk nog extra geld moet lenen.

Wanneer je zelf niet weet wat je allemaal nodig hebt en moet doen om de verbouwing te kunnen voltooien, dan kan je ook een bedrijf inschakelen om je te helpen. Dit bedrijf zorgt niet alleen voor al het materiaal, maar kan ook het werk voor je oppakken. Wanneer je de kosten hiervan wilt weten kan je een offerte aanvragen. Aan de hand van deze offerte kan je dan de hoogte van je lening bepalen.

Hoeveel kun je lenen voor een verbouwing?’

Natuurlijk staat het bedrag wat je wilt lenen niet altijd gelijk aan het bedrag dat je kunt lenen. De hoogte van jouw maximale lening hangt af van verschillende aspecten. Het belangrijkste aspect is jouw inkomen. Hoe meer geld je verdient, hoe meer geld je kunt lenen. Hiernaast zijn jouw vaste lasten ook nog erg belangrijk. Wanneer je veel verdient, maar ook veel uitgeeft, heb je minder geld over om de lening te kunnen. Tegenwoordig kan je online makkelijk berekenen hoeveel geld je maximaal kunt lenen. Door dit te doen weet je dus al snel of je genoeg geld bij elkaar kan krijgen om de verbouwing te kunnen financieren.

De juiste lening voor een verbouwing kiezen

In Nederland kan je verschillende soorten leningen afsluiten. De bekendste vormen van lenen zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Maar wat houden deze vormen van leningen precies in? Bij een persoonlijke lening leen je één geldbedrag, dat je over een van tevoren afgesproken looptijd terugbetaalt. Bij deze lening staan de maandelijkse lasten dus vast. Bij een doorlopend krediet kan je geld opnemen tot je de afgesproken kredietlimiet hebt bereikt. Je betaalt dan ook alleen rente over het geld wat je hebt opgenomen. In de meeste gevallen is een persoonlijke lening aantrekkelijker, doordat de rente hierbij lager is als bij een doorlopend krediet. Bij een verbouwing wordt dan ook vaak gekozen voor persoonlijke lening.

Is mijn lening voor een verbouwing aftrekbaar?

Door een woning of gebouw te verbouwen kan de waarde ervan enorm toenemen. Om dit te kunnen doen is er natuurlijk wel een flinke investering nodig. Echter kan je hier wel geld op besparen. Wanneer je kiest voor een persoonlijke lening is de rente namelijk aftrekbaar in Box 1, het belastbaar inkomen uit werk en woning. Wel is het noodzakelijk dat de lening daadwerkelijk wordt gebruikt voor het verbeteren van de woning en niet voor het kopen van andere dingen zoals een mooiere stoelen of banken. Wil je meer weten over de aftrekposten met een verbouwingslening? Neem dan een kijkje op www.belastingdienst.nl.

Hoe vind ik de goedkoopste lening voor een verbouwing?

Vaak zien we dat mensen naar de bank stappen waar ze ook hun betaalrekening hebben om een lening af te sluiten. Dit doen ze dan omdat deze bank vertrouwt voelt. Echter is dit in veel gevallen niet de goedkoopste lening die ze kunnen krijgen. Om de goedkoopste lening te vinden is het belangrijk om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Tegenwoordig kan je dit makkelijk doen op een vergelijkingssite online. Zo weet je zeker dat je niet te veel rente betaalt in voor jouw lening.