8 mei 2021

Hoe kun je tapijttegels schoonmaken?

U kent het wel; precies die ene ochtend dat u net te laat bent opgestaan probeert u in alle haast te ontbijten om op tijd op uw werk te verschijnen, laat u een kopje koffie over uw tapijt vallen. Of misschien heeft u – of uw gezinsleden – iets anders op de vloer gemorst. Maar geen paniek, in dit artikel vertellen we u alles over hoe u tapijttegels het beste schoon kunt maken.

1. Wat heeft de vlek veroorzaakt?

Het klinkt vanzelfsprekend, maar ten eerste is het belangrijk dat u weet waar de vlek vandaan komt. Heeft u niet zelf gemorst of bent u niet zeker van wat de vlek is? Probeer dit dan uit te zoeken. Iedere vlek moet namelijk met ander schoonmaakmiddel gereinigd worden, dus wanneer u weet waar de vlek vandaan komt, kunt u het juiste middel gebruiken.

2. Verwijder de vieze tapijttegel(s)

Het grote voordeel van tapijttegels ten opzichte van normaal tapijt, is natuurlijk dat u deze per tegel uit de vloer kunt halen. Wanneer u dus gemorst heeft, is hoeft u niet met een doekje de vloer te boenen of het hele tapijt te reinigen, maar kunt u gewoon de vieze tegels uit de vloer halen. Doe dit voordat u de tegels schoonmaakt.

tapijttegels

3. Reinig de vieze tegels

Nadat u de vieze tegels tussen de rest van de vloer uit heeft gehaald, is het tijd om deze daadwerkelijk te gaan reinigen. Zoals eerder gezegd, ligt het dus aan de vlek welk middel u het best kunt gebruiken. Voor sommige vlekken hoeft u misschien alleen een vochtig doekje te gebruiken, terwijl u voor andere een grondiger middel moet gebruiken. Weten welk middel u het beste kunt gebruiken? Dan kunt u dit online opzoeken.

Daarnaast is het belangrijk dat het middel dat u gebruikt geschikt is voor uw tapijttegels. Om erachter te komen of dit zo is voor het middel dat u in gedachten heeft, is het het handigst om contact op te nemen met een specialist in tapijttegels, zoals vanheugtentapijttegels.nl.

4. Laat de tapijttegels drogen en leg ze terug in de vloer

Als de tegels weer helemaal schoon zijn, is het belangrijk om ze eerst te laten drogen voordat u ze weer teruglegt. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van het materiaal van de tegel en hoe vochtig ze zijn, maar u merkt vanzelf wanneer ze weer droog zijn. Zijn de tegels weer droog? Dan kunt u ze weer terugleggen in de vloer!

Zijn uw tapijttegels echt niet meer te redden en gaan de vlekken er niet meer uit? Dan is het voordeel dat u niet uw hele vloer hoeft te vervangen, maar een aantal losse nieuwe tegels kunt kopen. Kijk voor goedkope tapijttegels bijvoorbeeld bij Van Heugten Tapijttegels.