23 september 2021

Hoe zit het met de huidige huizenmarkt?

Wij bevinden nog steeds in de tijd waar het corona-virus helaas de overhand heeft. Dit zien we dan ook terugkomen in de huidige huizenmarkt. Zoals je misschien zelf ook al hebt ondervonden staat de huidige huizenmarkt flink op zijn kop. Prijzen gaan door het dak en er is weinig woonruimte te vinden. Hoe dit kan en hoe het precies zit, hebben wij hieronder voor je uitgelicht.

Meer interesse

Waar de interesse precies vandaan komt is nog even de vraag, maar we kunnen wel stellen dat de interesse enorm is toegenomen. Momenteel staat de teller op 9 bezichtigingen per huis en dit is gemiddeld genomen. In 2020 waren dit er maar 5 per huis. We raden je dus aan om er snel bij te zijn, want voor je het weet is iemand je voor. 

Overbieden op huizen

Zoals we al kort lieten blijken zijn de huizenprijzen ook nog steeds stijgende. We zitten zelfs in een situatie dat er soms 50.000 euro wordt overboden op een woning! En iedereen gaat hierin mee. Maar liefst 50% van de huizenkopers biedt over, terwijl ook zelfs de vraagprijs van het huis zelf nog nooit zo hoog is geweest.

Minder huizen in de verkoop

We merken ook dat er minder huizen in de verkoop worden gezet, omdat mensen langer in de woning blijven zitten. En logisch ook, want het is in deze tijd ontzettend lastig om aan een nieuwe woning te komen. 

Verhuizen uit de stad

Wat we ook hebben gezien, is dat steeds meer mensen uit de stad vertrekken om buiten de stad te wonen. We zien namelijk ook dat de prijzen in de stad gigantisch aan het stijgen zijn. Wat je daarom kan doen is de overwaarde in huis gebruiken om te besteden. Kijk voor meer informatie bij op Domium.nl!