23 september 2021

Hoe zorg ik voor een groenere tuin?

Het is alweer bijna zomer, dit betekent dat het langer licht blijft en het weer een stuk aangenamer wordt. Vaak willen we deze zomertijd in de tuin doorbrengen. Wat past er nou beter bij de zomer dan een mooie groene tuin? Maar hoe vergroen ik mijn tuin nou? Dit is een vraag die veel mensen zichzelf stellen maar hier niet echt een goed antwoord op hebben. Niet iedereen heeft immers groene vingers en staat erop te wachten om in de tuin te klussen. In deze blog geven wij je tips voor een groenere tuin. Van het verwijderen van tegels tot het maken van een tuinposter.

Verwijder tegels

Je zou kunnen denken dat een betegelde tuin goed en lekker makkelijk is, maar het tegendeel is waar. Er groeit op onkruid na niets in een betegelde tuin. Het verwijderen van onkruid tussen de tegels is nou ook niet echt iets waar je blij van wordt. Ook heb je een probleem als het regent in je tuin met veel tegels. Het regenwater kan in een betegelde tuin nergens heen. Vooral als je woont in grote steden zal je hier last van hebben. Door tegels te vervangen met groene planten maak je ook nog eens kans op een subsidie van de gemeente. Dit is namelijk beter voor de afwatering en bioversiteit.

Maak tuinposters

Waarschijnlijk heb je ze wel eens voorbij zien komen: tuinposters met hierop een afbeelding van een bloem of plant. Dit is de perfecte manier om je tuin wat groener te maken zonder last te hebben van het onderhoud. Hang bijvoorbeeld 3 tuinposter op met een groene plant of boom erop en je zult zien dat je tuin een hele andere uitstraling krijgt.

Meer weten? Bekijk eens de website www.despandoekgigant.nl.