27 januari 2021

Home is where the heart is

Je huis is je paleisje, de plek waar jij na een vermoeiende dag weer thuiskomt om lekker uit te rusten, de plek waar jij mooie momenten beleeft met hen die je dierbaar zijn. Maak daarom wat moois van je huis! Maak het meer dan een plek waar je woont, maak het een plek die je oprecht en vol trots je thuis noemt. Maak het een plek van ultiem wooncomfort. Hoe? Ontdek het in deze blog!

Sfeer

Iedereen heeft natuurlijk eigen wensen wat betreft de sfeer en uitstraling van zijn of haar huis. Juist omdat je huis iets heel persoonlijks is zijn er hier veel verschillende opvattingen over mogelijk. Welke sfeer huis zou goed bij jou passen? Hou het dicht bij jezelf en kijk wat jou aanspreekt. Zo voelen sommige mensen zich het meest op hun gemak met een minimalistische, stille inrichting. Andere mensen voelen zich juist veel fijner bij een warme en zachte stijl met veel verschillende kleuren. Je kunt natuurlijk ook verschillende stijlen combineren, of verschillende delen van je huis op een andere manier vormgeven. Kijk wat jou aanspreekt en volg je hart.

Kleur

In het verlengde van de sfeer ligt ook het kleurgebruik in je huis. De gekozen kleuren zijn van grote invloed op de ervaren sfeer en kunnen deze sfeer op die manier versterken of ontkrachten. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van je muren. Warme kleuren zoals terracotta, oranje of (donker)rood stralen bijvoorbeeld iets heel anders uit dan koele kleuren zoals (zee)blauw, groen of grijstinten. Waar je voor kiest hangt er maar net van af wat voor effect je wilt bereiken. Je kunt het natuurlijk ook gewoon bij wit houden. Je kunt ook met kleuren spelen in bijvoorbeeld je keuze voor je borden, kopjes en mokken en op die manier een kleurige touch aan je keuken geven. En wat dacht je van je gordijnen? Ook dit is een makkelijke manier om meer kleur aan je huis toe te voegen.

Licht

Ook licht is van grote invloed op de sfeer in je huis. Hoe is de lichtinval op dit moment? Als je meer licht wil kun je je bestaande ramen eens een goede schoonmaakbeurt gunnen, je zult zien dat dit al veel verschil kan leveren. Maar je kunt het natuurlijk ook grootser aanpakken als dit alleen niet het gewenste effect heeft. Wat dacht je van een verbouwing waarbij je een schuifpui beslag of een elektrische schuifdeur laat plaatsen? Je zult niet weten wat je ziet als je eenmaal de ochtendzon hierdoor naar binnen ziet vallen!