23 september 2021
Woning kopen als investering

Interesse in beleggingen? Investeer in vastgoed

Als je in de situatie zit waarin je structureel meer geld binnenkrijgt dan uitgeeft, dan ga je je op een gegeven moment waarschijnlijk afvragen of je je geld geen betere bestemming kunt geven dan je eigen spaarrekening. Dat je je dit afvraagt is terecht, want over je saldo op een spaarrekening haal je tegenwoordig bijna geen rendement meer. Je geld beleggen is dan dus al snel een betere optie. Een van de beste manieren om geld te beleggen is een woning kopen als investering. Beleggen in vastgoed, dus. Lees hieronder over twee manieren waarop je dit aan kunt pakken.

Met oog op verhuur

Veel mensen die een woning of een pand kopen als investering bieden deze woning vervolgens aan als te huren woonruimte. Soms wordt zo’n woning in z’n geheel aangeboden, maar ook komt het voor dat bestaande woningen in meerdere gedeelten worden gesplitst. Deze laatste methode vergt wel wat meer investeringskosten, maar aangezien je dan meer huurders kunt huisvesten, kun je er uiteindelijk ook veel meer rendement uithalen. Normaal gesproken is het bedrag dat je maandelijks ontvangt aan huur een stuk hoger dan je maandelijkse hypotheekkosten voor deze woning. Bovendien kun je gewoon doorgaan met verhuren als de hypotheek is voldaan.

Woning kopen als investering

Kopen en doorverkopen

Wat je ook kunt doen is een woning kopen om vervolgens te proberen deze met winst te verkopen. Dit is wellicht een ietwat riskante manier van beleggen in vastgoed, maar als je het goed aanpakt, dan kan het zeker lonen. Aan te raden kan hierbij zijn om uit te zien naar woningen die voor een lage prijs te koop staan en die dus ook wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Je zorgt er dan voor dat de woning flink wordt verbeterd en zet ‘m dan weer te koop met als doel een hogere verkoopprijs te realiseren dan de aankoopprijs plus de geïnvesteerde kosten in de woning.