12 juni 2021

Je huis zelf schilderen of dit overlaten aan een professional?

Bijna iedereen vindt het wel belangrijk dat zijn huis er goed en onderhouden uitziet. Wat hierbij helpt is een schilderbeurt, dit is een snelle en makkelijke manier om je huis weer te laten stralen. Maar hoe ga je dit doen? Pak je de eigen schilderspullen en verf uit de kast of laat je dit doen door professionals? Beide opties brengen voor- en nadelen met zich mee. In deze blog vertellen wij je er meer over. 

Waarom je eigen huis schilderen?

Uit onderzoek is gebleken dat 80% van de mensen ervoor kiest om zelf hun huis te gaan schilderen. Dit is natuurlijk niet zonder reden, het zelf schilderen brengt namelijk veel voordelen met zich mee. De belangrijkste reden is toch wel het besparen van geld. Door het heft in eigen handen te nemen hoef je geen geld uit te geven aan een schildersbedrijf. Dit kost je al snel 40 euro per uur. Wanneer je dit zelf doet met je alleen kosten kwijt aan het materiaal. Ga bijvoorbeeld langs bij een verfwinkel in Nieuwegein en koop je spullen. Naast de tijd die je eraan kwijt bent zijn dit je enige kosten.

Waarom laten doen door een professional?

Het laten schilderen van je huis door een professional brengt natuurlijk ook voordelen met zich mee. Je betaalt ze wel aardig wat geld maar hier staat dan ook wel kwaliteit en garantie tegenover. Professionals weten wat ze doen en zullen daarom zeker kwaliteit aanbieden. Daarnaast kan jij lekker op de bank liggen terwijl jouw huis wordt geschilderd.