30 juli 2021

Je tuin leuk inrichten met deze tips

Je tuin op een leuke manier inrichten kan best een hele klus zijn. De opties die je hebt zijn afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de ruimte die je tot je beschikking hebt, maar natuurlijk ook je budget en je persoonlijke smaak. Hieronder vind je een aantal tips om je tuin op een leuke manier in te richten.

Kleine tuin? Geen probleem

Heb je maar een klein tuintje, dan hoeft dat absoluut geen probleem te zijn. Bepaalde elementen zoals een serre of tuinkamer kun je in dat geval beter vergeten, maar gelukkig zijn er nog veel meer mogelijkheden. Door hoogteverschil aan te brengen kun je de tuin bijvoorbeeld groter doen lijken. Leef je uit en ga bijvoorbeeld voor een verhoogd terrasje, of voor een zitkuil. 

Creëer een rustgevende omgeving

Een tuin kan een ideaal plekje zijn om tot rust te komen. Wil je een echte Zen-tuin, dan mogen bonsaiboompjes en bamboe natuurlijk niet ontbreken. Uiteraard hoort hier ook een mooie vijver met rustig stromend water bij.

Dieren in je tuin

Ben je een dierenliefhebber? Dan kan het erg fijn zijn om te kunnen genieten van vlinders en andere mooie dieren in je tuin. Zorg er in dat geval voor dat je voor bloemen met veel stuifmeel kiest en bijvoorbeeld een vlinderstruik, zodat de dieren daarop afkomen. Wil je graag meer vogels in je tuin, ga dan voor hoge bomen. 

Weinig onderhoud

Wil je graag een tuin die weinig onderhoud vereist? Ga dan voor planten die niet vaak gesnoeid hoeven te worden. Kies bovendien voor een niet al te groot gazon, zodat je niet steeds een halve dag bezig bent met grasmaaien. Eventueel zou je ook voor kunstgras kunnen gaan, zodat je hier überhaupt geen tijd kwijt aan bent. Door bovendien stukjes boomschors tussen de planten te leggen, zorg je ervoor dat onkruid minder snel tevoorschijn komt.