23 september 2021

Je werkplek op een leuke manier inrichten

Nu je waarschijnlijk altijd of grotendeels vanuit huis werkt, is het fijn om een goede werkplek te hebben. Sommige mensen werken gewoon aan de keukentafel, of aan een bureau dat in de woonkamer staat. Maar ben je van plan een speciale ruimte in te richten als werkplek? Of ga je verhuizen en vraag je je af hoe je jouw nieuwe werkkamer leuk in kunt richten? Hieronder vind je een aantal tips. 

Het juiste licht

Om goed te kunnen werken, dient je werkplek te beschikken over goede belichting. Daglicht is hierbij erg belangrijk, maar ook een goede lamp kan wonderen doen. Je wilt uiteraard niet dat het licht direct op je beeldscherm valt, maar tegelijkertijd wil je goed kunnen zien wat je allemaal aan het doen bent op je bureau. 

Maak er een persoonlijke plek van

Hoewel je waarschijnlijk vooral zult werken op je werkplek, is het ook leuk om er een persoonlijke draai aan te geven. Maak bijvoorbeeld een moodboard die je aan de muur hangt, schilder een mooi schilderij of voorzie de wanden van je werkplek van foto’s van jou en je vrienden of familie. 

Planten en decoratie

Ook decoratie mag natuurlijk niet ontbreken, al moet je hier niet in overdrijven. Teveel decoratie kan voor afleiding zorgen en je wilt je op deze plek natuurlijk goed kunnen focussen op je werk. Een paar plantjes en andere kleine decoratie kan echter wel erg sfeervol zijn (en bovendien werken planten ook nog eens zuiverend voor de lucht). 

Vloer en wanden

Ga je de kamer speciaal inrichten als werkplek? Dan zul je in sommige gevallen ook een vloer moeten kiezen. Wat dacht je van een mooie keramische vloer, of PVC? Er is ontzettend veel mogelijk, of je nu 120×120 vloertegels wilt, een visgraat vloer of een vloer van massief hout. Ook de wanden van de muur zijn belangrijk voor de sfeer. Voor welke kleur ga jij?