27 oktober 2021

Kies voor red cedar omdat het zo stijlvol is

De houtsoort red cedar is afkomstig van de Thuja Plicata of ook de Reuzenlevensboom genoemd. Het hout van de kern is rood en hard, het hout van de randen van de stam is lichter van kleur en lichter van gewicht. Het rode cederhout is vooral zeer sterk en daarom wordt het zowel voor binnen als voor buitenprojecten gebruikt. Het is gemakkelijk te bewerken en dat is ook één van de redenen waarom houtbewerkers graag met dit hout bezig zijn.

Waarom kiezen voor rood cederhout?

Deze houtsoort is zeer duurzaam. In red cedar komt heel wat kleurvariatie in voor en de houtstructuur is zeer fraai. Dit geeft aan je project een zeer levendige look. Daarnaast is dit hout ook nog eens bestand tegen allerlei insecten, tegen schimmels en tegen houtrot. Het is dus hét ideale hout voor toepassingen buiten. Vooral als je het inzet op plekken waar je niet zomaar eventjes bij kunt komen, is dit perfect hout. Het heeft namelijk weinig of geen onderhoud nodig. Je kunt het behandelen, maar je kunt er gerust ook voor kiezen om het onbehandeld te laten. Dan krijgt het na een tijd een lichtgrijze uitstraling.

Kies je hout in functie van je project?

Red cedarhout is perfect geschikt voor binnen en buiten. Denk maar aan plafonds en muurbekleding. Of kies het voor tuinhekken en banken. Door zijn lichte gewicht is het uitstekend geschikt als gevelbekleding. Ook als dakbekleding wordt red cedarhout gebruikt. Je vindt het in allerlei vormen. Heb je bijvoorbeeld rabat of hoeklatten nodig? Zoek je gevingerlast hout of veer en groef? Het bestaat in red cedar. Ook de afwerking kun je kiezen. Ofwel koop je onbewerkt hout aan, ofwel kies je hout dat al een grondlaag of een coating heeft gekregen. Je kiest precies dat hout uit dat voor jou het makkelijkste werkt. Zo wordt je project een echt succes.