23 september 2021
Safari lamp Silhouet Kinderlamp Camel

Kinderkamer in stoer zwart met bruin tinten.

Wordt het tijd om de kamer van jouw kleine jongen te veranderen, omdat jouw kleine jongen eigenlijk helemaal niet meer zo klein is. Zo rond de leeftijd van 7 a 8 jaar is het leuk om de jongens kamer wat stoerder te maken. Richting de puberteit gaan kinderen steeds meer tijd door brengen op een eigen kamer. Ofwel om zichzelf even terug te trekken, maar misschien is er ook wel huiswerk wat gedaan moet worden.

Safari thema met zwart en bruin

Zwart en bruin zijn bij uitstek kleuren die prima geschikt zijn om te gebruiken in een wat stoerdere jongenskamer. Je kunt kiezen voor een bruine muur met bijvoorbeeld zwarte planken en zwarte meubels, zoals een bed of een bureau en kledingkast. Voor de accessoires kies je dan voor bruintinten, het safari Thema past hier dan ook perfect bij. Wij kwamen bijvoorbeeld een leuke safari lamp tegen, en kijk eens naar leuke posters met slingeraapjes of een stoere Leeuw of luipaard. Ook dieren koppen voor aan de muur passen hier perfect bij, zo gebruik je stoerdere kleuren voor de jongens kamer maar maak je er toch nog echt een kinderkamer van. Bij Dreumes enZo vind je nog meer leuke accessoires om jouw Safari kamer te maken.

Het belangrijkste is dat jouw kind zich volledig op zijn gemak voelt in zijn eigen kamer, ze brengen veel tijd door in de kinderkamer. Denk aan spelen met vriendjes, maar ook ‘s avonds een boekje lezen in bed moeten kunnen.

Het voordeel van het gebruik van deze kleuren is dat je de accessoires uit het safari thema een aantal jaar later er makkelijk uit kunt nemen en vervangen door iets anders. Zo tover je gemakkelijk van deze bijna tiener kamer een echte puber kamer.

Behang met safari dieren.

Wil je toch echt een duidelijker thema maken in deze safari kamer? Kies dan voor leuk fotobehang of grote posters. Met fotobehang of grote posters laat je veel gemakkelijker een thema zien. Kijk bijvoorbeeld eens naar de posters van Dieter Braun. Dat zijn stoere Afrika geïnspireerde posters die lekker groot zijn.  Hang twee van die grote posters naast elkaar en je thema is direct duidelijk. Ook hier heb je weer het voordeel dat je snel kunt wisselen een nieuw thema kunt maken met de bestaande kleuren.