8 mei 2021

Kit gaan verwijderen

Eén van de meest gestelde vragen: Hoe kan ik het best de kit verwijderen? Wij leggen uit hoe je de kitlaag en kitresten effectief kunt verwijderen. 

Lossnijden van oude kitranden

Je begint altijd met het verwijderen van de oude kit door het lossnijden van de oude kitvoegen. Het is belangrijk om de juiste gereedschap hiervoor in huis te halen. Bijvoorbeeld een professioneel stanleymes, scherp genoeg om snel de hardnekkigste kitresten los te krijgen. De kit snijd je aan beide zijden los tot de ondergrond. 

Losse kit uit de voegen schrapen

Vervolgens ga je effectief te werk met de kitvoegschraper. De voegschraper is speciaal ontwikkeld voor het snel en makkelijk verwijderen van de kit. Je kunt zo de resten aan weerszijden van de kitvoeg losschrapen tot op de ondergrond. 

Verwijderen van de oude kit

Dan is de volgende stap: het verwijderen van de oude kit. Het lostrekken van de oude kit doe je niet met brute kracht, want dat kan tot een beschadiging aan de ondergrond leiden en dat wil je voorkomen. Het is mogelijk om een groot stuk van de kitrand in één keer te verwijderen door voorzichtig te werk te gaan en de kit stukje voor stukje voorzichtig los te trekken. 

Losse resten

Het kan zijn dat er nog wat losse resten blijven zitten. Deze kun je het best met een vladder of kleine handborstel wegwerken.  

Wij hebben in deze blog uitgelegd hoe je de kitlaag en kitresten effectief kunt verwijderen. Nu kun je verder met het schoonmaken van de ondergrond. Je harde werk zal beloond worden en leiden een mooi en professioneel eindresultaat! Zoek jij de juiste producten om kit te verwijderen? Ga dan naar Vandijkenpro.nl.