23 september 2021
schoonmaken

Kom maar op met die lenteschoonmaak

De tijd van langere dagen en fluitende vogels is aangebroken: de lente komt eraan. Hoog tijd om een grondige lenteschoonmaak te plannen. Het huis een goede schoonmaakbeurt geven is niet de enige taak deze keer. Het is ook tijd om je spullen eens goed uit te kiezen: sla spullen op in een zelfbouwloods of breng ze naar de Kringloop.

Grondige Schoonmaak

We beginnen direct met een tip. Loop niet direct te hard van stapel, maar verdeel je schoonmaakwerkzaamheden over meerdere dagen. Hou het overzicht voor jezelf door kamer voor kamer schoon te maken. Je maakt waarschijnlijk wel vaker schoon, maar nu is het tijd om klusjes te doen die niet vaak gebeuren. De gordijnen wassen, meubels van hun plek halen en zelfs de verwarming goed schoonmaken zijn taken die je normaal niet snel uitvoert. Nu wel dus!

Gooi weg wat overbodig is

Eigenlijk heb je geen ruimte voor alle kerstspullen die nu rommelig in dat kleine kamertje staan. Daarom is het een idee om deze spullen in een zelfbouwloods (loods bouwen of op zoek naar een loods bouwpakket?) op te slaan. Zo heb je extra ruimte én minder schoonmaakwerk! Haal daarna de kasten eens leeg en gooi weg wat je niet meer gebruikt. Je zult merken dat je de kasten nu kunt reorganiseren en ineens een stuk meer ruimte hebt. Vergeet dat ene rommelbakje niet, waar inmiddels de meest uiteenlopende spullen in liggen.

Klaar met het huis?

Wanneer je het huis helemaal aan kant gemaakt hebt, is het tijd voor de tuin. Verwijder losse blaadjes, gebruik een hogedrukreiniger voor het terras en maak de tuinmeubels goed schoon. Daarna kun je de lente écht in huis halen door bloemen en planten te kopen!