27 oktober 2021

Laminaat kopen? Let dan op deze zaken

Heb je net je eerste huis gekocht of ben je van plan om te verbouwen of verhuizen? Dan kom je voor veel belangrijke keuzes te staan, bijvoorbeeld het kiezen van een vloer. Wanneer je hebt beslist om een laminaatvloer te nemen, wil je wel een vloer die goed bij de kamer past en lang mee zal gaan. Let daarom bij de aanschaf van een laminaatvloer op de volgende zaken. 

Kwaliteit 

Afhankelijk waar de laminaat gelegd wordt en hoe vaak die ruimte wordt gebruikt, wordt bepaald van welke kwaliteit de laminaatvloer moet zijn. Is het laminaat voor in een ruimte die intensief zal worden gebruikt? Kies dan voor laminaat met een hoge kwaliteit. Slaapkamers worden over het algemeen minder gebruikt en een laminaat met een lagere kwaliteit voldoet dan. 

Budget

Bij het kiezen van een vloer moet je vooraf bepalen wat het maximale budget mag zijn. Zo kun je tijdens je zoektocht een selectie maken die voor jou in aanmerking komen. In intensief gebruikte ruimtes kies je meestal voor een laminaat uit het duurdere segment en voor op de slaapkamer kun je goedkoop laminaat kopen. Let wel op dat je meer spullen moet aanschaffen bij het leggen van een laminaatvloer, bijvoorbeeld een ondervloer en plinten. 

Afmeting

In welke ruimte de laminaat komt te liggen bepaald hoeveel laminaat je uiteindelijk nodig hebt. Je berekent de oppervlakte door de lengte keer de breedte te doen. Tel daar nog 10% bij op. Die 10% dient als snijruimte voor lastige hoeken en verwarmingsleidingen. 

Je eerste laminaat kopen

Als het goed is ben je er nu helemaal klaar voor om je laminaat in Zwolle te kopen. Let daarnaast nog wel op de ondervloer en de plinten.