18 januari 2022

Last hebben van ongedierte

Als je net een nieuw huis hebt gekocht moet je op veel dingen letten. Zo moet je ervoor zorgen dat het huis veilig is, maar ook gezellig is zodat je hier jezelf helemaal thuis kan voelen. Hetzelfde geldt voor je tuin en kan je deze helemaal verbouwen. Dit is van belang omdat je in je tuin mensen dan kunt ontvangen. Ook kan je leuke dingen doen in je tuin en kan je ervoor zorgen dat het heel gezellig wordt. Zo kan je meubels kopen voor in je tuin en kan je bijvoorbeeld een tuinset kopen zodat je buiten kan eten. Ook kun je mooie bloemen neerzetten zodat je een leuke sfeer kan maken in de tuin. Daarnaast kan je ook voor kinderen dingen in de tuin kopen. Denk bijvoorbeeld aan een voetbal goal of bijvoorbeeld een zwembad waar de kinderen lekker in kunnen zwemmen. Zo kan je ervoor zorgen dat het gezellig wordt in de tuin. Daarnaast kan je last krijgen van ongedierte en kan dit heel vervelend zijn in je tuin. Deze kan je verjagen door bepaalde dingen te kopen die ervoor zorgen dat het ongedierte ook weer weg gaat.

Kraaien verjagen

Kraaien kunnen vaak in je tuin zitten en kunnen zorgen voor veel overlast. Zo komen ze ook nooit alleen en komen ze vaak met een hele kudde. Ze zorgen ten eerste voor veel kabaal, maar ook maken ze dingen kapot. Dit is natuurlijk heel vervelend als je mooie spulletjes hebt gekocht voor je tuin. Ook poepen ze veel en ziet dit er heel lelijk uit al deze witte vlekken op je meubels. Je kan ook de kraaien verjagen met bepaalde middelen zodat je hier geen last meer van hebt. Op het internet kan je veel dingen kopen waarmee je de kraaien goed kan verjagen. Denk bijvoorbeeld aan een vogelverschrikker, maar ook aan een scherp geluid waardoor de kraai weg gaat. Kraaien verjagen kan moeilijk zijn en vaak komen ze ook terug naar dat ze weg zijn gegaan. Ook kan je detectiesensoren halen die de kraaien automatisch weg jagen als ze in jouw tuin zitten.

Zwarte kraai

De kraai die het meest voorkomt in Nederland is de zwarte kraai. Deze kraai zie je vaak rondvliegen en zie je ook vaak in akkers staan. Ook zijn ze veel te vinden in tuinen en zorgen ze voor heel veel overlast. De zwarte kraai is helemaal zwart en behoorlijk groot, daarnaast hebben ze een scherpe snavel waarmee ze dingen kapot mee kunnen maken. In het wild maken ze veel nesten en verplaatsen ze zich weer snel. Deze nesten zijn voor een groot belang voor andere vogels. Zo maken verschillende roofvogels hier gebruik van, maar ook uilen gebruiken deze nesten om in te wonen.

Lees meer op verjagen.com over kraaien verjagen!

Meer weten over de zwarte kraai? Klik op de link voor de site van vogelbescherming.nl