27 oktober 2021
2 zitsbank leer

Leren tweezits banken die goed passen bij een sfeervol winterinterieur

Diverse soorten banken met warme comfortabele zit

Er zijn veel soorten twee zits banken. Deze zorgen dat er ruimte over blijft omdat twee zits banken prima in een kleine woning passen. Tweezits banken van leer stralen een luxe sfeer uit. Je kunt een 2 zitsbank leer prima combineren met mooie bijpassende interieurstukken. Voor een woning met twee personen kun je prima een tweezitter kiezen. Ook kun je meerdere tweezits banken plaatsen in de vorm van een hoek bijvoorbeeld. Om het leer mooi te houden kun je er schapenwol of een kleedje op leggen. Hierdoor wordt de bank extra warm. Ook kun je een tweezitter in een hoek bij een sfeerhaard zetten. De banken onderhoud je met speciaal schoonmaakmiddel voor leren banken. Eens in de maand kun je ze insmeren met leer crème, welke voorkomt dat het leer uitdroogt.

2 zitsbank leer

Keuze van een leren bank

Een 2 zitsbank leer kun je uittesten door er op te zitten. Kijk naar het zitcomfort zoals de diepte en de dikte van de kussens. Een leren tweezits bank is zacht en heeft bijna altijd een fijne zitting. Je kunt meerdere tweezitters uittesten omdat de keuze verschilt per persoon. Houdt verder ook rekening met de mate van gebruik en het gewicht. Een leren tweezitter is een goede optie als je huisdieren hebt. Haren zijn namelijk direct met een doekje van het leer af te poetsen.

Design van een leren tweezitsbank

Bij een leren tweezitsbank kun je vaak vele vormen kiezen. Er zijn veel moderne strakke banken met metalen onder stelsels en zilveren pootjes. Verder heb je chesterfield bankjes van leer of banken met koeien leer. Deze banken kunnen goed in een warm interieur met kleedjes, industriële aspecten en sfeervolle decoratiestukken. Rustige kleuren vervelen minder snel dan felle knalkleuren. Ga bijvoorbeeld voor zwart, bruin of grijs leer. Leer is stoer en eigentijds. In veel moderne strakke interieurs zien we leer terug. Een leren bank in een winters interieur staat mooi op een wollen vloerkleed of gecombineerd met een dierenhuid op de vloer. Een echte sfeerhaard met gestookt hout, eikenhouten tafels, ruwe houten vloeren, een strakke schouw of tv meubel die deel uit maakt van de rest van het design en decoratieve objecten die we in Finse houthakkers hutten terug vinden passen bij een interieur met winterse uitstraling.