23 september 2021
Makelaar

Loopt je woningjacht vast? Trek je zoektocht vlot met een aankoopmakelaar

Zeker als je op zoek bent naar een starterswoning – of alleszins een woning met een waarde tot ongeveer drie ton – is de kans groot dat je grote moeite hebt iets te vinden. In heel Nederland is de woningnood namelijk duidelijk voelbaar; in de Randstad uiteraard nog wel het meest. Zeker in hoofdstad Amsterdam is de concurrentie van andere woningzoekenden enorm. Geen wonder dus, dat sommige mensen ervoor kiezen een aankoopmakelaar in Amsterdam noord in te schakelen. Wat de meerwaarde is van de inzet van zo’n aankoopmakelaar? Je leest het hieronder.

Eerder op de hoogte van vrije woningen

Wanneer je als woningzoekende bent aangesloten bij een aankoopmakelaar krijg je eerder te zien dan de andere woningzoekenden wanneer er woningen te koop komen te staan. Zo beschik je dus eerder dan de meeste anderen over deze uiterst kostbare informatie. Soms mag je zelfs eerder dan de rest zo’n woning bezichtigen. Of dit ook echt zo uitpakt hangt mede af van de verkopende partij. Maar feit is dus dat dit je weleens een doorslaggevend voordeel kan bieden.

Voordelige positie bij biedingsproces

De samenwerking met een aankoopmakelaar kan ook enorm voordeel opleveren op het moment dat je gaat bieden op een woning. Zo’n makelaar heeft namelijk een schat aan ervaring in dergelijke onderhandelingen. Bovendien heeft de makelaar wellicht aspecten aan de woning gezien op basis waarvan een lagere prijs bedongen kan worden. Van deze expertise maak jij dan als woningzoekende mooi gebruik. Daar komt tenslotte nog bij dat je niet moet vergeten dat makelaars van verschillende bedrijven onderling veel contact hebben. Het zou dan ook zomaar kunnen dat je ‘tips’ krijgt aan de hand waarvan je precies weet hoeveel je moet bieden om met het winnende bod te komen. Ook dit laatste kan zomaar eens de doorslag geven tussen wel of geen woning vinden!