27 oktober 2021
tuin

Maak optimaal gebruik van een overkapping

Een overkapping aan je woning is natuurlijk ideaal wanneer je droog wilt zitten, echter wanneer het echt kouder wordt kun je er geen gebruik meer van maken. Door gebruik te maken van glazen schuifwanden, maak je een extra ruimte aan je woning. Bij winderig of regenachtig weer schuif je de wand dicht, zodat je een perfect buitenkamer hebt waar je in kunt zitten. Op deze manier geniet je ook in de winter optimaal van je tuin. Desgewenst kun je extra ruimte naar wens luxe inrichten. 

Geniet van veel licht

Omdat de glazen schuifwanden lekker breed zijn geniet je van veel licht wat onder de overkapping komt, wil je voorkomen dat je iedere dag de panelen schoon moet maken dan zijn handgrepen perfect om te monteren op de panelen. In drie kleuren zijn de handgrepen verkrijgbaar bij gumax.com, door de tochtstrippen dezelfde kleur te nemen als de handgrepen maak je er een perfect geheel van. De strippen zorgen niet alleen voor minder tocht, ook blijft in de winter de warmte langer in de tuinkamer.

glazen schuifwanden

Ook de zijkant comfortabel dicht maken

Wanneer je een echte tuinkamer wilt maken als verlengde van je woonkamer, dan kun je niet om glazen schuifwanden aan de zijkant van je overkapping heen. Omdat de overkapping nu een echte tuinkamer is geworden, kun je deze ook inrichten als een echte kamer. In de zomer zet je de schuifwanden lekker open, wordt het weer minder dan schuif je de wanden eenvoudig dicht. Door gebruik te maken van zonwering, maak je de overkapping nog comfortabeler en luxer.