30 juli 2021

Makelaars vergelijken? Vergeet hier niet op te letten!

Bent u van plan binnenkort voor het eerst een huis te kopen of naar een nieuwe woning te verhuizen? Of wilt u misschien juist graag uw huidige woning te koop zetten? In al deze gevallen krijgt u te maken met een makelaar. Maar hoe vergelijkt u nou precies verschillende makelaars en hoe komt u erachter welk bedrijf het best bij u past? Wij geven u tips om een makelaardij te vinden die aan al uw wensen en eisen voldoet.

Begin met het zoeken naar een makelaar op internet

Voordat u daadwerkelijk een gesprek inplant bij een bepaalt makelaarskantoor of meer informatie opvraagt, is het altijd handig om uw zoektocht te starten op het internet. Maak eens een overzicht van de makelaars die bij u in de buurt gevestigd zijn, en zoek daar eens verschillende recensies van op. Door middel van het lezen van deze recensies kunt u al een heel eind komen en kunt u misschien zelfs al een aantal kantoren afstrepen of juist hoger op de lijst zetten. Op die manier wordt het gemakkelijker om een eerste selectie te maken.

makelaar

Vraag naar ervaringen in uw netwerk

Naast dat u natuurlijk op internet naar ervaringen kunt zoeken, kunt u dit ook gewoon in uw eigen netwerk doen. Vraag bijvoorbeeld eens aan vrienden of kennissen wat hun ervaringen zijn met bepaalde makelaardijen in de buurt en of ze misschien tips hebben voor een goed makelaarskantoor. Daarnaast kunt u hen om meer tips vragen wanneer het aankomt op het kopen of verkopen van een huis.

Maak kennis met een makelaar

Heeft u nog een selectie van een handvol makelaarskantoren over waar u misschien mee in zee zou willen gaan? Schroom dan niet om eens bij meerdere makelaardijen een afspraak te maken om kennis te maken voordat u daadwerkelijk de keuze maakt voor een bepaalde makelaar. Het is natuurlijk het belangrijkst dat u uzelf goed voelt bij de makelaardij waarmee u zaken gaat doen, en hoe kunt u er beter achterkomen hoe u zich bij een bedrijf voelt dan door er eens langs te gaan?