9 maart 2021
gashaard

Met deze 3 tips creëer je een warme sfeer

Nu de dagen kouder zijn en we het huis niet veel uit kunnen, is het fijn om in een warm en sfeervol huis te wonen. Het kan zijn dat je dit graag wilt, maar je weet niet hoe te beginnen. Met de volgende tips helpen wij je op weg! 

Tip 1: Warme kleuren

Uit onderzoek is gebleken dat mensen in een kamer met koude en warme tinten daadwerkelijk temperatuurverschillen waarnemen. Warme tinten op de muur zorgen dus voor een warmer gevoel. Bij warme kleuren kun je denken aan bruintinten, roodtinten of bijvoorbeeld geeltinten. Ook kun je decoraties in deze kleuren neerzetten, voor een geheel. Zorg ervoor dat je niet veel kleuren door elkaar gebruikt, dit zorgt namelijk weer voor onrust. 

Tip 2: Gashaard, houtkachel of elektrische haard

Om letterlijk warmte toe te voegen aan je woonkamer kun je een kachel in huis nemen. Er zijn verschillende soorten kachels. Welke kachel het beste bij jou past, ligt aan de eisen die jij eraan stelt. Wil je hout opstoken, ga je liever voor een gashaard of kies je de energiezuinige variant, namelijk de elektrische haard? Elke kachel heeft zo zijn voordelen en nadelen. Voordat je daadwerkelijk de beslissing maakt is het handig om je goed in te lezen. Op zoek naar een gashaard? Neem eens een kijkje bij Helex

Tip 3: Verstop niet al je spullen

Kasten zijn erg praktisch in je woonkamer. Toch is de truc om niet alle spullen in deze kasten te zetten. Persoonlijke spullen hebben vaak een emotionele waarde, dus waarom zou je deze verstoppen? In een huis wordt geleefd, dus dit mag je ook laten zien!