23 september 2021

Meubels uitkiezen: alles begint met een goede voorbereiding

Of je nu alle meubels voor een kamer aan wilt schaffen of je wilt slechts één meubelstuk kopen, de beste keuzes maak je met een goede voorbereiding. Het is spannend om online op zoek te gaan naar meubelen die je mooi vindt, om showrooms te bezoeken en om winkels langs te gaan, maar dat is niet de eerste stap. Als je meubelen gaat kopen, dan sta je op het punt om veel geld uit te geven en wil je teleurstelling voorkomen. Door je goed op de aankoop voor te bereiden, wordt het zoeken naar meubels niet alleen gemakkelijker, maar ook succesvoller.

Maak een plattegrond voor je meubels

Het is altijd een goed idee om eerst een plattegrond te maken van de kamer waarin de meubelen geplaatst worden. Dat doe je op schaal. Vervolgens denk je na over de meubels die je graag in de kamer wilt plaatsen. Als het een eetkamer betreft, dan heb je een eettafel nodig en als het een slaapkamer is dan zoek je een bed. Wil je dan weten welke maat het beste past, dan is het slechts een kwestie van tekenen op je plattegrond. Zo bepaal je of je een twijfelaar- of een 2-persoons bed aan moet schaffen en of er 10 of 8 mensen om de eettafel kunnen plaatsnemen. Je bepaalt alvast hoe je je inrichting wilt samenstellen en welke meubels je precies nodig hebt.

Een moodboard

Het maken van een moodboard voor je meubels is tegenwoordig veel makkelijker dan voorheen. Alle informatie die je nodig hebt is beschikbaar online en met programma’s zoals Pinterest maak je gemakkelijk een digitaal moodboard. Door je smaak te visualiseren creëer je een zichtbare samenvatting van je nieuwe interieur. Het belangrijkste van een moodboard is dat deze samenhang moet hebben. Dat betekent dat je bepaalde kleuren, materialen en dezelfde stijl hanteert. Je kunt meerdere moodboards maken voor meerdere ruimtes of meerdere stijlen. Je kiest daar dan uiteindelijk je favoriet uit.

Kies de uiteindelijke kleuren en materialen

Aan de hand van je plattegrond en je moodboard(s) maak je een beslissing over de kleuren die je wilt toepassen en de materialen waarvoor je kiest. Het is dan mogelijk om voor contrasten te gaan, zoals licht hout met donker staal of beige met donkerrood. Dat kan heel mooi zijn, maar contrasterende kleuren zijn erg modegevoelig. De andere optie die je hebt is om voor neutrale kleuren te kiezen en zo een wat tijdlozer interieur te creëren.

Je meubels aanschaffen

Nu heb je een plan en je weet precies wat je wilt. Daar kun je dan je meubels op uitkiezen bij Nancy HomeStore. Het voordeel van een goede voorbereiding is dat je dan ook naar verschillende winkels en collecties kunt kijken en zeker weet dat de producten die je aanschaft bij elkaar passen. Beoordeel de afmetingen, de kleur en het materiaal en je weet zeker dat je meubels koopt die in jouw kamer een samenhangend geheel vormen. Je hebt een uniek en nieuw interieur waar je trots op mag zijn.