18 januari 2022
GootTotaal.store

Onderhoud aan de buitenkant van je huis: wat je niet moet vergeten!

Als huizenbezitter denk je al gauw aan het onderhouden of opknappen van de binnenkant van je huis. Aan de buitenkant wordt vaak weinig aandacht besteedt, terwijl dit minstens zo belangrijk is. Daarom vind je hier een aantal zaken op een rij die je niet moet vergeten in het onderhoud van je woning.

Schilderwerk

Eén van de meest in het oog springende onderhoudswerkzaamheden is het schilderwerk aan kozijnen en ander houtwerk. De verf heeft meer functies dan enkel het houtwerk voorzien van een mooie kleur. Goede verf beschermt houten kozijnen en deuren tegen alle weersinvloeden. Signalen die erop duiden dat een nieuwe lik verf nodig is, zijn verkleuringen, blaasjes en kleine scheurtjes. Wees extra alert op beschadigingen in het hout en repareer deze voor je nieuwe verf aanbrengt.

Dakgoten

Hoewel het dak zelf meestal niet zoveel onderhoud vergt, is het wel raadzaam om jaarlijks de dakgoten te controleren en te reinigen. Hiermee voorkom je verstopping wat tot lekkage kan leiden. Het beste moment om op de ladder te klimmen is vlak voor de winter. De meeste takken en bladeren vallen namelijk in de herfst en je wilt voorkomen dat je goten verstopt raken. Raadzaam is om ook een bladvanger te plaatsen. Deze, en andere dakgoot producten, zijn eenvoudig te bestellen via GootTotaal.store

Wanneer en hoe vaak moet ik mijn huis aan de buitenkant onderhouden?

Onderhoud aan de buitenkant van je huis kun je het beste in het voor- of najaar uitvoeren. De temperatuur ligt dan gemiddeld rond de 20 graden, wat prettig werkt en ideaal is voor bijvoorbeeld het drogen van verf. Check de buitenkant van je huis een keer per jaar en pleeg onderhoud waar nodig. Zo verleng je eenvoudig de levensduur van onderdelen als kozijnen, het dak en dakgoten!