27 oktober 2021

Op vakantie? Wat doe je dan met de kat?

De zomer staat weer voor de deur, dus het is weer bijna tijd om er even lekker tussenuit te gaan. Maar wat doe je met de kat als je een paar weekjes van huis bent? Neem je die mee of laat je hem thuis? En hoe laat je de kat achter? Hier enkele tips om op vakantie te gaan als je een kat hebt. 

Karakter van de kat

Of je de kat mee kunt nemen op vakantie hangt erg af van het karakter van de kat. Is de kat zeer gehecht aan zijn of haar omgeving, dan is het verstandiger om de kat thuis te laten. Een buitenkat kun je ook prima thuislaten. Bij een binnenkat is het iets lastiger. Die kunnen zeer gehecht zijn aan de huiselijke omgeving waarin ze leven. Bij afwezigheid van personen kan dit problemen veroorzaken. Vraag daarom aan een vriend of familielid of ze voor een bepaalde tijd in je huis willen logeren. Of je kat nou een binnen- of een buitenkat is, schakel in ieder geval altijd iemand in om op je huisdier te letten en om voor genoeg eten en drinken voor de kat te zorgen.

Pension of kattenhotel

Wanneer je besluit om je kat niet mee te nemen op vakantie, en niemand van je familie of vrienden kan zorgen voor de kat, kun je er altijd voor kiezen om je kat voor een bepaalde periode bij een kattenhotel of pension te brengen. Dan verblijft je kat samen met andere katten in een eigen of gedeeld verblijf waar hij continu wordt verzorgd. Kattenhotel Stichting Rijpickerwaard in IJsselstein is een voorbeeld van zo’n pension. Hier kun je je kat of hond laten opvangen wanneer je afwezig bent.