23 september 2021
Huis kopen Deventer

Op zoek naar een nieuwe woonplaats? 3 tips!

Veel jongeren hebben al snel de voorkeur om te gaan wonen in een stad waar veel is te doen en je gemakkelijk een sociaal leven op kunt bouwen. Maar wanneer het tijd wordt om met het gezin ergens te gaan wonen, is het bruisende centrum van de stad ineens een stuk minder aantrekkelijk voor de meeste mensen. Wil jij weten welke plek ideaal is om te gaan wonen met je gezin? En wil je weten waar je op moet letten tijdens deze zoektocht? Wij helpen je op weg!

Kies een plek voor de lange termijn

Voor kinderen op jonge leeftijd is het erg vervelend om op iets latere leeftijd te moeten verhuizen en alles weer opnieuw te moeten opbouwen. Het achterlaten van vrienden en naar een nieuwe school toe moeten, wordt doordoor door de meeste kinderen als erg vervelend ervaren. 

Wanneer jullie al een stel kinderen hebben of van plan zijn om aan kinderen te beginnen, is het dus wellicht verstandig om te verhuizen naar een plek waar je verwacht in de toekomst ook te willen en kunnen wonen.
Kijk daarbij bijvoorbeeld naar de woonplaats waar jouw familie en die van je partner wonen. Dit maakt de kans namelijk kleiner dat je later moet verhuizen vanwege familieomstandigheden etc. 

Heeft de woonplaats alles voor het hele gezin?

Daarmee bedoelen we dat er scholen en sportclubs zijn waar de kinderen naartoe kunnen, maar dat er ook mogelijkheden zijn voor zowel jou en je partner wanneer het gaat om genoeg baankansen. Dit maakt de kans op later verhuizen zo klein mogelijk.

Kijk bijvoorbeeld op de website van Helder Deventer voor een uitgebreid aanbod aan prachtige woningen. Deze makelaar biedt niet alleen woningen in Deventer zelf aan, maar ook in de nabije omgeving! Huis kopen in of nabij Deventer? Dan ben je bij hen zeker aan het juiste adres!

Hoe ziet de woningmarkt eruit? 

Tenslotte wil je graag een woning kopen op een plek waar dat gunstig is en waar het qua omgeving is hoe jij dat graag zou willen. Wil je bijvoorbeeld lekker ruim wonen? Of geef je juist de voorkeur aan het bruisende stadsleven?

Kijk goed naar de verschillende woonplaatsen en eventueel een dorp verderop, wat niet te ver weg gelegen is. Het kan namelijk maar zo zijn dat je in het dorp ernaast tegen een droomwoning aanloopt waar je al langere tijd op zoek naar bent.