8 mei 2021

Oud ijzer over? Lever het in!

Tegenwoordig wordt het steeds populairder om allerlei soorten afval te scheiden. Van plastic tot karton en van gft tot glas, bijna iedereen doet wel iets om duurzamer te leven. Maar natuurlijk zijn er ook altijd een aantal dingen waarvan het lastig is om te weten waar ze nou precies bij moeten. Zo ook met ijzerafval. Maar wist u dat u oud ijzer in kunt leveren bij een recyclepunt?

Bewaar uw oud ijzer!

Heeft u oud ijzer en weet u niet goed wat u ermee moet doen? Dan is het ten eerste belangrijk om te onthouden dat u het ijzerafval niet zomaar weg moet gooien. U kunt het namelijk inleveren bij een speciaal inleverpunt voor oud ijzer. Wist u dat dit niet alleen goed is voor het milieu, maar uw portemonnee en daarmee uzelf een handje helpt?

oud ijzer

Oud ijzer inleveren: beter voor het milieu en uw portemonnee

Ten eerste is het goed voor het milieu om uw ijzerafval in te leveren bij een speciaal daarvoor bestemd punt. Wanneer u uw oud ijzer niet zomaar weggooit maar het inlevert, wordt dit namelijk bij het punt opgehaald en gerecycled, waardoor het weer voor nieuw ijzerwaar gebruikt kan worden. Zo zorgt u niet alleen voor minder zwervend ijzerafval, maar zorgt u er ook voor dat het milieu minder vervuild wordt door het produceren van ijzerwaar. Er is immer minder nieuws ijzer nodig.

Daarnaast is het inleveren van uw oud ijzerafval ook nog eens goed voor uzelf. Wist u namelijk dat u geld terugkrijgt wanneer u ijzerafval inlevert? Het zal niet enorm veel geld zijn, maar alles is natuurlijk meegenomen. Hoeveel u krijgt voor uw ijzerafval hangt af van de soort ijzer die u inlevert en hoeveel u hiervan inlevert. Om erachter te komen wat u kunt verdienen met uw ijzerafval, kunt u kijken op www.123oudijzerprijs.nl.