23 september 2021

Overleef wonen in een klushuis

Het kan soms echt een enorme last zijn om in een huis te wonen dat in verbouwing is. Je hebt waarschijnlijk nog twee huizen die je moet onderhouden, waardoor het soms flink schakelen is. Daarbij heb je waarschijnlijk nog een baan waar je overdag te druk mee bent of de kids die je nog klein hebt. Dus nu is de hamvraag: Hoe overleef je wonen in een klushuis?

Slopen

Je zal misschien al in de hoofd zitten met wat het eindresultaat wordt. Maar vooral in de sloopfase is het belangrijk dat je dit nog even van je af zet, omdat anders het einde wel heel ver weg is. Zorg dat het sloopwerk daarom zo goed mogelijk gedaan wordt door Kwakkel BV. In de sloopfase geven we je als tips mee dat je de eerste stap hierna in je hoofd moet houden, zodat je hier al snel op zit. 

Het opbouwen

Na het sloopwerk kan er worden opgebouwd. Ook hier is het belangrijk dat je in kleine stapjes denkt. Dit kan dus zijn de opbouw van het frame van de woning, een bepaalde ruimte of zelfs een bepaald onderdeel in huis. Met elke opbouw die gedaan is, zal je weer een voldaan gevoel hebben dat het klaar is. 

Om de bouw heen

Wanneer je niet bij of om het huis te vinden bent is het slim om ook echt even met andere dingen bezig te zijn. Hiermee voorkom je namelijk dat je 24/7 bezig bent met de woning en vooral het kluswerk dat nog gedaan moet worden. 

Valsspelen mag soms

Voordat je begonnen bent met de bouw van het huis zullen er in je hoofd al een aantal datums voorbij zijn gekomen waarop je een bepaalde deadline op hebt vastgepind. Maar geloof ons, 9 van de 10 keer is dit helaas niet haalbaar. En dat is niet erg, want valsspelen mag soms! Wanneer je denkt dat je bijvoorbeeld in april in de woning kan slapen, maar dit mei wordt, is het helemaal niet erg om die datum in je hoofd te verplaatsen.