22 april 2021

Plissegordijnen voor een mooie woonkamer

Een mooie woning is ontzettend belangrijk. Iedereen zorgt er dan ook voor dat de lente schoonmaak rond deze tijd van start gaat en dat het huis een mooie make-over krijgt. Wanneer je al een tijdje bent uitgekeken op de grauwe, donkere gordijnen, is het tijd om daar verandering in aan te brengen. Veel mensen kiezen voor plissegordijnen om echt een modieus statement te maken. Lange gordijnen die vanaf een hoge rails naar beneden hangen, laten vaak geen zonlicht meer door waardoor het meteen heel donker wordt in huis. Je moet de gordijnen helemaal openen of dichtdoen, want een goede tussenoplossing is er niet. Met plissegordijnen is dat heel anders. Deze gordijnen zijn namelijk gedurende de dag gemakkelijk te verzetten, waardoor je altijd kunt kiezen voor de hoeveelheid licht die jij in de huiskamer wilt hebben.

Gemakkelijk te bedienen plissegordijnen

Plissegordijnen zijn helemaal niet moeilijk te bedienen. Je kunt zelf kiezen hoe ver je de gordijnen opent en dus hoeveel zonlicht er door de ramen schijnt. Het is handig om ook zelf te kunnen aanpassen, want de zon staat natuurlijk steeds weer anders aan de hemel. De hele dag kun je dus zelf bepalen hoeveel zonlicht er in huis komt en vooral in de zomer met warme dagen is dat natuurlijk heel belangrijk. Deze plissegordijnen zijn zowel op een groot raam als op een heel klein raam toe te passen. Het is een goed idee om overal in de woonkamer dezelfde gordijnen op te hangen, zodat het als geheel ook mooi oogt.

Een moderne look

In een mooi modern huis is het belangrijk om mooie meubelen te plaatsen. Je kunt kiezen voor enkele strakke meubelen met mooie opvallende accessoires, of juist kiezen voor opvallende meubelen die niet iedereen heeft. Wat je ook kiest, in een modern interieur doen deze plissegordijnen het altijd heel goed. Het mooi is ook dat je zelf de kleur kunt kiezen. Er zijn veel verschillende kleuren om uit te kiezen, dus je hebt altijd de perfecte kleur voor jouw interieur.

Ook voor de badkamer

Er zijn zelfs plissegordijnen die goed tegen vocht kunnen. Je kunt deze gordijnen dus ook gebruiken voor de badkamer. Het is altijd fijn om daar wat privacy te hebben en met goede gordijnen is dat makkelijk te creëren. Bij deze gordijnen zijn dan ook de profielen en de koorden in dezelfde kleur als de stof. Voor een mooie moderne badkamer zijn dit dus ideale gordijnen.