23 september 2021

Renovliesbehang is sterk in opmars

Behangen is een vak. Lang niet iedereen beheerst het en slaagt er in de banen recht aan de wand te krijgen. Met renovliesbehang wordt het al een stuk gemakkelijker. Al was het alleen al omdat je nu alleen de wanden hoeft te voorzien van lijm. Lees hier alles over het sterkste behang dat beschikbaar is en dat bezig is aan een indrukwekkende opmars. Grootste slachtoffer van deze opmars is voorlopig de stukadoor die een list zal moeten bedenken om de concurrentie met het behang aan te kunnen gaan. 

De stukadoor heeft er met renovliesbehang een stevige concurrent bij

De stukadoor heeft stevige concurrentie gekregen. Lang had de vakman het alleenrecht op het leveren van egale en gladde muren. Renovliesbehang echter, kan de vergelijking met stucwerk uitstekend aan. Je kunt het gewoon overschilderen en het behang heeft een scheuroverbruggende werking. Groot verschil is echter de prijs. Renovlies kan wel tot 30 procent goedkoper zijn dan het stucwerk van de stukadoor. Bovendien kun je veel sneller werken. Zeker bij nieuwbouwwoningen is het verstandiger om renovliesbehang te werken. Stucwerk namelijk, kan bij nieuwbouwwoningen gaan scheuren.

Je hoeft alleen de wand maar te voorzien van lijm

Ook als particulier werk je gemakkelijker met renovliesbehang. Je kunt in feite van de rol werken omdat je alleen de wand maar hoeft te voorzien van lijm. De behangtafel is daarmee overbodig geworden. Vanwege het egale effect dat je krijgt, wordt renovliesbehang ook wel op plafonds gebruikt. Zie het bewijs van de veelzijdigheid van het behang.

Je hoeft alleen de grotere oneffenheden weg te nemen voor je behang aanbrengt

Nog een groot voordeel is de kracht van het behang. Scheuren is nagenoeg onmogelijk. Voor het aanbrengen hoef je bovendien alleen de grotere oneffenheden weg te werken, de kleinere kun je prima laten zitten net als kleinere scheurtjes. Steeds meer mensen onderkennen het gemak en de kracht van renovliesbehang en steeds meer bedrijven bieden de mogelijkheid aan. Enige slachtoffer van de opmars van het behang lijkt de stukadoor.

Kies voor een wand van fotobehang

Nog een voordeel is dat renovliesbehang in heel erg veel varianten te gebruiken is. Zo leent het zich bijvoorbeeld uitstekend als fotobehang. De kleuren zijn zeer scherp en steeds meer mensen besluiten om bijvoorbeeld een wand in de woning van behang met een foto te gebruiken. Je weet niet wat je ziet zo scherp en helder is de foto op het behang. 

Ook professionals onder de indruk van het zeer sterke behang

Een rondgang langs professionals leert dat ook zij onder de indruk zijn van de voordelen van renovliesbehang. Goedkoper, net zo glad als stucwerk en de optie om met motief of met fotobehang te werken worden als de grootste voordelen genoemd. En dan vergeten we nog de aantrekkelijke prijs van dit sterke behang en het feit dat er sneller gewerkt kan worden. Dat betekent ook meteen dat de stukadoor echt alle zeilen bij zal moeten zetten om in het spoor van dit behang te blijven. Koop daarom alleen het beste, koop je behang, vloeren en meer bij Floorplaza!